eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli si tratamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente

Conjunctivita


Conjunctivita
SIMPTOME
a mancarimi oculare, senzatie de arsura si o secretie mucoasa abundenta si vascoasa; toate acestea pot indica o conjunctita bacteriana.
a lacrimarea abundenta, ganglionii limfatici mariti in volum si o usoara secretie mucoasa dintr-un ochi sunt semne de conjunctita rala.
a roseata, mancarimile intense si lacrimarea pot indica o conjunctita alergica.
Vezi si Ochi, probleme si Ghidul zual de diagnostic.

CHEMATI MEDICUL DACA
a suferiti de un traumatism al ochiului. Leziunile oculare posttraumatice se pot infecta si pot duce la ulceratii ale corneei ce va pot pune in pericol vederea.
a se inrosesc ochii cand purtati lentile de contact. Scoateti imediat lentilele si consultati oftalmologul; este posibil sa aveti o infectie a corneei.
a inrosirea ochiului va afecteaza vederea si este insotita de dureri intense sau o secretie excesiva, galbena sau verzuie. Este posibil sa aveti o infectie s.tafJk>cocica_sau streptococica ( Streptococi, faringlfS cu).
a conjunctita dumneavoastra recidiveaza frecvent sau pare sa se agraveze dupa o saptamana de tratament la domiciliu; este posibil sa aveti o infectie bacteriana sau rala.
a nou-nascutul dumneavoastra are ochii inflamati si care nu produc lacrimi; acest lucru poate indica oftalmia neonatala, ce trebuie tratata imediat pentru a preveni leziunile oculare definitive.

Conjunctiva - membrana transparenta ce va captuseste globul ocular si pleoapele - poate deveni inflamata din diferite motive. Majoritatea cauzelor de conjunctita au o evolutie prezibila, iar inflamatia dispare de obicei in cateva zile. Desi conjunctita poate fi deosebit de contagioasa, ea este rareori grava si nu va va provoca tulburari zuale daca este detectata si tratata prompt.

Conjunctita bacteriana, cunoscuta in mod obisnuit sub numeie de "ochi rosu", infecteaza de obicei ambii ochi si produce o secretie abundenta demucus. Conjunctita rala este 3e obi-cei limitata la un singur ochi, provocand o lacri-mare abundenta si o secretie usoara.
Conjunctita alergica provoaca lacrimare, mancarimi si roseata a ochilor si uneori manca-rimi si secretie nazala.
Oftalmia neonatala este o forma acuta de conjunctita cu incluzii, intalnita la nou-nascuti. Ea trebuie tratata imediat de catre un medic, pentru a preveni leziunile oculare definitive sau orbirea.

TRATAMENTIn mod traditional, remediile casnice s-au dovedit suficiente pentru ameliorarea conjunctitei asociate cu racelile necomplicate, infectiile minore sau alergiile. Tratamentul consta in primul rand in curatarea ochilor si prevenirea extinderii afectiunii.
MEDICINA CONVENTIONALA
Daca simptomele conjunctitei dumneavoastra nu par a fi asociate cu un guturai sau o alergie, puteti dori sa consultati medicul generalist sau un oftalmolog, pentru a se sili un diagnostic medical. In caz de conjunctita bacteriana, tratamentul va necesita probabil picaturi oculare sau unguente cu antibiotice. Conjunctita alergica poate raspunde la antihistaminice sau picaturi oculare cu cortizon, insa nu trebuie sa folositi picaturile cu cortizon nici in conjunctita bacteriana, nici in cea rala.


MEDICINA ALTERNATIVA

Terapiile alternative se bazeaza pe remedii naturale, pentru a va calma ochii iritati si a ameliora mancarimile si inflamatia.


FITOTERAPIE

Cu ajutorul unei cescute pentru ochi, spalati ochiul de mai multe ori pe zi cu una dintre urmatoarele solutii. in toate cazurile, raciti si strecurati solutia inainte de utilizare.
a 1 Igt. silur (Euphrasia officinalis) uscat, infuzata in 500 ml apa clocotita.
a 2-3 Igt. musetel (Matricaria recutita) in 500 ml apajjocotita. "
HOMEOPATIEIn functie de simptomele dumneavoastra, luati urmatoarele remedii de 4 ori pe zi, timp de 1 -2 zile:
a pentru intepaturi oculare si pleoape rosii si umflate, Apis 12x.
a pentru ochi injectati si o senzatie de pietricele in ochi, Argentum nitricum 12x.
a pentru mancarimi oculare si o secretie galbena si vascpasa^PulsatilIa 12x.

CE PUTETI FACE ACASA
Puteti curata si calma ochii iritati cu o solutie preparata pe baza de acid boric sau puteti incerca solutiile din te, descrise mai sus. Pentru ameliorarea disconfortului din conjunctita bacteriana sau rala, aplicati o compresa calda timp de 5-l0 minute, de 3-4 ori pe zi. in caz de conjunctita alergica, asezati o compresa racoroasa sau un pliculet de ceai umed si racoros peste ochiul inchis. Daca afectiunea nu se amelioreaza in interval de 5 zile, consultati un oftalmolog.


PREVENIRE

Conjunctita, bacteriana si cea rala sunt
deosebit de contagioase. Daca nu luati masuri preventive, afectiunea se poate extinde la celalalt ochi sau se poate trapsmite altor persoane.
a Spalati-va pe maini des si bine.


a Tineti mainile departe de ochiul infectat.

a Nu folositi in comun prosoape, servete de fata, fete de perna sau batiste cu ceilalti membri ai familiei.
a Schimbati-va servetul de fata, prosopul si fata de perna dupa fiecare utilizare si spalati-le cu mare atentie.
a Nu folositi cosmeticele pentru ochi ale altor persoane, in special creioanele pentru ochi si ri meiul.
a Daca copilul dumneavoastra are un ochi rosu, tineti-l acasa timp de cateva zile. Dupa ce un elev face conjunctita, nu rareori o face toata clasa.


Galerie de imagini si poze medicale: conjunctivita


imagine cu conjunctivitaimagine cu conjunctivita imagini conjunctivitaimagini conjunctivita poza despre conjunctivitapoza despre conjunctivita


Alte materiale medicale despre: Boli si tratamente

Iritatie, umflaturi, inflamatie a mucoasei pleoapelor, lacrimare si prurit, febra usoara. Diagnostic Agentul patogen extern (virusi sau mic [...]
Este inflamatia mucoasei conjunctivale (membrana ce captuseste fata posterioara a pleoapelor si fata anterioara a globului ocular, pana la [...]
Afectiune curenta a conjunctivei (membrana care acopera ochiul), ce se manifesta prin inrosirea ochilor si o senzatie de mancarime. Desi a [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli si tratamente

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile