eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli si tratamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente

Scarlatina


Scarlatina
SIMPTOME
Scarlatina apare cel mai frecvent la copii. Simp-tomele sale cuprind:
a eruptie de culoare rosu aprins sau purpurie, ce debuteaza de obicei pe gat sau torace.


a febra inalta.

a dureri de gat.


a limba acoperita de pete rosii.

a marire de lum a ganglionilor limfatici de la nivelul gatului.


a varsaturi.



CHEMATI MEDICUL DACA:

a copilul dumneaastra prezinta simptome de scarlatina, in special daca a avut recent o farin-gita streptococica. Netratata, scarlatina poate avea complicatii grave, ce afecteaza inima, rinichii si alte organe.
Scarlatina este una din acele boli ale copilariei ce au fost imblanzile de antibiotice. in trecut o boala frecventa si grava, astazi este rara si usor de rezolvat.
Boala apare cel mai frecvent la copii cu varste cuprinse intre 2 si 10 ani.
Dupa o perioada de incubatie de 2-5 zile, ea debuteaza tipic cu o febra foarte inalta, de pana la 40AC. Dupa 12-48 de ore mai tarziu, apare o eruptie purpurie distinctiva, mai intai pe gat si torace si apoi pe tot corpul. La palpare eruptia pare aspra ca smirghelul si este mai accentuata in
axile si regiunea inghinala. Limba, de asemenea, se tumefiaza si capata o culoare rosie stralucitoare. Dupa trei zile eruptia si febra de obicei dispar, insa limba poate ramane tumefiaza mai multe zile.
Spre deosebire de alte boli ale copilariei, precum rubeola si rujeola, scarlatina nu poate fi lasata sa-si urmeze cursul; ea trebuie sa fie tratata pentru a nu conduce la artrita, icter, probleme renale si reumatism articular acut.

CAUZE
Scarlatina este o infectie contagioasa procata de streptococi si transmisa prin contactul cu o persoana infectata sau inhalarea germenilor. O data ajunse in interiorul faringelui (gatului), bacteriile se multiplica si produc o toxina ce circula in sange si genereaza simptomele.


PROCEDEE DE TESTARE Sl DIAGNOSTIC

Pediatrul dumneaastra va inspecta gatul copilului, va preleva o proba pentru cultura si o va examina pentru a determina prezenta streptococilor.

TRATAMENT
Daca nu este tratata cu antibiotice, scarlatina poate avea complicatii grave. Chemati imediat pediatrul daca banuiti ca copilul dumnea are boala. Pe langa antibiotice, copilul dumnea astra are neie de mult repaus la pat si trebuie sa bea multe sucuri de fructe pentru ai intari sistemul imunitar. Baile racoritoare pot reduce febra, iar paracetamolul poate contribui la ameliorarea durerilor. ATENTIE: nu folositi aspirina, care a fost asociata cu sindromul Reye, o boala uneori fatala a creierului, a carei cauza este necunoscuta.
MEDICINA CONVENTIONALA
Pediatrul dumneaastra va prescrie un antibiotic, precum penicilina. in cazul in care copilul dumneaastra este alergic la penicilina, va primi un antibiotic alternativ, precum eritromicina. Medicamentul trebuie luat timp de cel putin 10 zile, chiar daca simptomele dispar mai devreme. Ceilalti membri ai familiei trebuie sa fie si ei examinati si, daca este necesar, tratati. inainte de aparitia antibioticelor, gospodariile erau tinute in carantina din cauza scarlatinei, insa acest lucru nu mai este necesar.
MEDICINA ALTERNATIVA
Un copil cu scarlatina trebuie sa ia un antibiotic pentru distrugerea infectiei. Tratamentele alternative pot fi folosite impreuna cu antibioticele pentru accelerarea vindecarii si reducerea disconfortului.
PRESOPUNCTURA
Rugati un practician autorizat sa recomande masaje tip presopunctura, ce r stimula sistemul imunitar al copilului dumneaastra si r contribui de asemenea la combaterea mai rapida a infectiei.
AROMOTERAPIAIn cazul scarlatinei, aromoterapeutii recomanda inhalarea de vapori de ulei de eucalipt (Euca-lyptus globulus), ce poate ajuta antibioticele sa
distruga bacteriile. Puneti cateva picaturi pe o batista si inhalati pe nas.
PLANTELE CHINEZESTI
Un practician al medicinii chineze poate prescrie un preparat din te pentru a elimina toxinele si a intari capacitatea copilului dumneaastra de a combate boala.
FITOTERAPIA
Catusnica {Nepeta cataria) contine substante chimice despre care se crede ca reduc febra. Filoterapeutii recomanda sa luati 2-3 picaturi de extract intr-un pahar cu apa, de trei ori pe zi.
Echinaceea (Echinacea spp.) poate ajuta la combaterea bacteriilor, calmarea eruptiei si poate contribui la ameliorarea congestiei toracice. Dupa ce febra copilului dumneaastra a scazut, dati-i de trei ori pe zi un ceai facut din 2 Igt. pulbere de radacina, infuzate intr-o ceasca de apa timp de 15 minute.


HOMEOPATIA

Un homeopat poate prescrie un remediu pentru a va ajuta copilul sa combata infectia si sa se vindece mai rapid. Printre remediile homeopatice folosite pentru tratarea scarlatinei se numara Feraim phosphoricum (in dureri de gat si frisoane asociate cu stadiile precoce ale scarlatinei) si Kali mu-riaticum (pentru eruptia cutanata si limba alba).


ALIMENTATIE Sl DIETA

Alimentatia corecta stimuleaza sistemul imunitar al organismului si il ajuta sa combata infectia. Daca aveti copilul bolnav, asigurati-va ca bea multe lichide pentru a ajuta la evacuarea toxinelor si la prevenirea deshidratarii. Sucurile de fructe reprezinta o alegere buna.

PREVENIRE
a Stati departe si tineti copilul departe de persoanele bolnave de scarlatina.
a Pastrati-va sanatatea cu ajutorul meselor echilibrate, somnului suficient si exercitiilor fizice regulate.

ATENTIE
Chiar daca scarlatina poate fi usor controlata cu ajutorul antibioticelor, ea poate duce la complicatii grave daca este lasata netratata. Asigurati-va sa consultati fara intarziere medicul dumneaastra de familie sau pediatrul, daca banuiti ca copilul dumneaastra este posibil sa fi contractat scarlatina.



Galerie de imagini si poze medicale: scarlatina


imagine cu scarlatinaimagine cu scarlatina imagini scarlatinaimagini scarlatina poza despre scarlatinapoza despre scarlatina


Alte materiale medicale despre: Boli si tratamente

in primele zile, se asigura regim hidro-zaharat, lactat, ceaiuri cu zahar, siropuri, sucuri de fructe, zeama de compot, lapte, iaurt. Cand eruptia in [...]
Durerea articulara, lumefactia articulara si alte acuze musculoscheletice sint extrem de frecvente in practica medicala si fac parte dintre cauzele ce [...]
Cheagurile de sange nu produc in mod normal nici un fel de simptome evidente. Complicatiile unor cheaguri anormale pot provoca diverse afectiuni si tu [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli si tratamente

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile