eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli si tratamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente

Sifilisul


Sifilisul
SIMPTOME


Sifilisul are trei stadii.

a in primul stadiu, intre 10 zile si 6 saptamani de la contaminare, pe organele genitale, in rect sau in gura apar ulceratii nedureroase. Ganglionii limfatici inghinali pot fi, de asemenea, mariti ca volum.
a in al doilea stadiu, I saptamana - 6 luni mai tarziu, o eruptie de culoare rosie poate apare oriunde pe corp. Puteti prezenta simptome de tip gripal, cum ar fi cefaleea, febra, oboseala, pierderea poftei de mancare si dureri in oase si articulatii; dupa aceea, simptomele pot dispare, iar boala dene latenta, insa bacteriile persista in organism.
a in al treilea stadiu, ce poate debuta in orice moment de la I an la mai multe decenii mai a tarziu, pot fi afectate articulatiile, ceea ce conduce la artrita. Sifilisul cardiovascular apare la aproximativ 10% din pacienti, provocand boli de inima. Ncurosifilisul, ce poate provoca paralizii, orbire, senilitate, dementa sau pierderea sensibilitatii la nivelul membrelor inferioare, apare la aproximativ 8% dintre pacienti.

CHEMATI MEDICUL DACA:
a prezentati oricare dintre simptomele de mai sus. Sifilisul este o boala cu risc tal si este imperativ sa fie tratat inainte de a va leza grav organismul.
Sifilisul este una dintre cele mai grave maladii transmisibile pe care sexuala. in 1990, in Statele Unite au fost comunicate aproximativ 100.000 cazuri - o cifra maxima in ultimii 40 de ani - cea mai mare incidenta fiind intalnita in comunitatiile urbane, la persoanele cu varste cuprinse intre 15 si 39 de ani. Epidemiologii atribuie aceasta crestere unei lipse de educatie cu prire la aceasta boala, precum si cresterii numarului de prostituate ce se angajeaza in relatii sexuale neprotejate. Totusi, aceasta crestere a numarului de cazuri nu este reflectata si in comunitatile de homosexuali sau bisexuali, probabil deoarece in aceste comunitati sunt mai frecvent folosite prezervativele.
CAUZE
Sifilisul este provocat de o bacterie din familia spirochetelor, Treponema pallidum, care patrunde in organism prin taieturi sau abraziuni minore ale pielii sau mucoaselor, cel mai adesea in timpul contactului sexual. De asemenea, boala poate fi transmisa de la mama la copil, inainte de nastere sau in timpul nasterii.


PROCEDEE DE TESTARE Sl DIAGNOSTIC

Medicul dumneavoastra va putea determina daca aveti sifilis analizandu-va sangele pentru decelarea de anticorpi proprii acestei boli.


TRATAMENT

Daca este detectat in primele stadii, sifilisul poate fi ndecat cu antibiotice. Insa daca lasati boala sa progreseze pana la cel de-al treilea stadiu, puteti suferi leziuni ireversibile ale inimii sau sistemului nervos. Daca aveti sifilis, veti avea nevoie de analize sanguine de urmarire, facute la intervale regulate, timp de cel putin un an dupa tratament.

MEDICINA CONVENTIONALA
Penicilina este extrem de eficienta in tratamentul sifilisului in primele stadii si destul de eficienta in tratarea sifilisului tardiv. Daca sunteti alergic la penicilina, medicul dumneavoastra va va da tetraciclina sau eritromicina.


MEDICINA ALTERNATIVA

Deoarece sifilisul este o boala grava, cu potential risc tal, trebuie sa consultati un medic imediat ce banuiti ca o aveti. in afara tratamentului cu penicilina sau derivate ale acesteia, puteti folosi mai multe terapii alternative pentru a accelera ndecarea.
PRESOPUNCTURAIn tratamentul maladiilor transmisibile pe cale sexuala, practicantii presopuncturii lucreaza asupra punctelor ce au reputatia de a ajuta la eliminarea din organism a toxinelor acumulate. De mai multe ori pe zi, masati punctele Ficat 3 localizat pe dosul piciorului, intre haluce si cel de-al doilea deget si Ficat 8 pe fata interna a coapsei, deasupra genunchiului. Dupa aceea, apasati punctul Rinichi 3 localizat pe fata interna a gambei, intre glezna si tendonul lui Ahile {. 14-l5 pentru mai multe informatii prind localizarea punctelor).
PLANTELE CHINEZESTI
Un practician al medicinii chineze va va da un preparat din te indidualizat, pentru a ajuta la indepartarea toxinelor din corp. Printre tele benefice in tratamentul sifilisului se numara radacina de degetel chinezesc (Rehmannia gluti-nosa) si angelica (Angelica sinensis).
FITOTERAPIA
Cowboy-ii beau Sarsaparilla dintr-un anumit motiv: acea ta care aroma populara bautura racoritoare era considerata in trecut singura capabila sa ndece sifilisul, care facea ravagii in bordelurile din vechiul vest salbatic. Sarsaparilla (Smilax officinalis) era, de asemenea, utilizata pe scara larga in toata Europa. Registrele comerciale de la mijlocul secolului XIX arata ca numai Marea Britanie importa 75.000 kg pe an.
Pentru tratare sifilisului unii fitoterapeuti recomanda urmatoarea formula: adaugati cate 2 linguri de Sarsaparilla si radacina de dragavei (Ru-mex crispus) intr-un litru apa clocotita. Lasati sa fiarba mocnit 5 minute si adaugati 31 lingurite cimbrisor. Lasati sa infuzeze, acoperit, timp de o ora. Beti 1-3 cesti pe zi. Femeile pot folosi acest ceai pentru spalaturi vaginale.

HOMEOPATIA
Pe langa prescrierea de antibiotice, un medic homeopat va va intreba si daca vreunul dintre stramosii dumneavoastra a avut sifilis sau o alta maladie transmisibila pe cale sexuala, pe baza teoriei ca este posibil sa fi mostenit tendinta de a contracta sifilisul. Daca este asa, un homeopat ar putea prescrie un remediu precum Syphilinum pentru a contribui la stimularea raspunsului imun al organismului dumneavoastra la aceasta boala.


ALIMENTATIE A1 DIETA

Unul dintre lucrurile pe care le puteti face singur pentru a calma durerile si a incuraja ndecarea este sa supravegheati ce mancati. Unii nu-tritionisti recomanda sa va curatati organismul de toxine printr-un post de 1-3 zile. Cereti intotdeauna azul medicului dumneavoastra inainte de a incepe un post. Pentru a va stimula rinichii si curata organismul, beti sucuri de afine sau o combinatie de sucuri de telina, patrunjel si castravete. Adoptati o alimentatie echilibrata si etati alimentele bogate in grasimi, sarate, prelucrate, ce pot face sistemul dumneavoastra imunitar prea lenes pentru a combate boala.

CE PUTETI FACE ACASA
a Faceti o baie fierbinte urmata de una rece pentru a ajuta la calmarea durerilor asociate sifilisului.
a Folositi masajul de tip presopunctura ce poate contribui la eliminarea toxinelor din corpul dumneavoastra.
a Adoptati o alimentatie echilibrata pentru a ajuta la intarirea sistemului imunitar.
PREVENIRE
Daca nu sunteti implicat intr-o relatie monogama de lunga durata, folositi intotdeauna un prezervatin timpul contactului sexual.



Alte materiale medicale despre: Boli si tratamente

Poate evolua cu stari febrile moderate in toate stadiile sale. cu exceptia formei congenitale. In stadiul secundar poate fi confundat cu o stare tif [...]
Sifilisul are o importantA unicA intre bolile venerice, deoarece lezi-unile precoce se vindecA fArA lerapie specificA, in schimb produec sechele [...]
Apare dupa o incubatie de 3 saptamini sub forma unei eroziuni rotunde, superficiala, care in citeva zile devine o exulceratie, foarte regulat [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli si tratamente

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile