eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Medicamente homeopate

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » homeopatie » medicamente homeopate

Pulsatilla


Numita homeopatic si Stilla, face parte din familia Ranunculaceae.
Alopatic, se utilizeaza ca sedativ usor al sistemului nervos si antalgic, in nevroze ce-nestopate, in legatura cu sfera genitala si digestiva mai ales, datorita unei iriilitati simpatice crescute.

Administrarea repetata de doze ponderabile produce o iritare a mucoaselor, staza noasa, hipoiunctie ovariana precum si alte tulburari endocrine, atonie digestiva, stare reumatismala cu iritarea subacuta a sino-vialelor.

Tinctura-mama se prepara din ta intreaga, recoltata in momentul infloririi, in aprilie sau mai.
Modalitati. Agravare la caldura, la scaderea presiunii atmosferice, intr-o camera calda, la apropierea furtunii, prin ingestia de alimente grase, prin repaus, seara si noaptea. Ameliorare : prin miscare, in aer liber, prin aplicatii reci. Lateralitate predominanta dreapta.

Tipul de Pulsatilla este, de regula, o femeie, mai frecnt adolescenta sau tinara, dar poate fi si un baiat sau un adolescent feminoid. Este vorba, deci, despre o femeie limfatico-sanguina, tuberculinica, care prezinta trei caractei\'istici constante : staza noasa pasiva cu oxigenare sanguina deficitara, insuficienta ovariana si genitala, insilitate simpatica si tiroidiana. Pe un fond entual anemic, blonda cu ochi albastri are tenul proaspat si roz, buzele bine colorate. Roseste usor la emotii, dar pielea se cianozeaza la frig.

Poate frisor.a chiar intr-o camera calda. Uneori, picioarele se umfla premenstrual. Psihic, este blinda, docila, amabila, emotiva, impresionabila, pudica, indecisa, trece usor de la ris la plins si inrs, cauta simpatia si consolarea. Plin-sul o usureaza si, uneori, plinge rememorin-dii-si necazurile trecute. Pulsatilla are o dispozitie mai buna, daca emonctoriile functioneaza bine sau dupa o plimbare, mai ales prin aer proaspat.

In starile depresi accentuate, variabilitatea timica e mai pronuntata, cu treceri de la o tristete resemnata si taciturna, la o tendinta maniacala, la scrupule si misticism, cu capricii, teama, susceptibilitate sau gelozie. Frecnt intil-nim dispepsie atonica si catare cronice sau acute la nilul dirselor mucoase. Eliminarile toxinice sint in general tuberculinice : secretii blinde, galben-rzui si fluide.

Tuberculinismul contribuie la evidentierea tipului si cu urmatoarele elemente : pusee congesti trenante, dureri cu localizare schimbatoare, dificultati la adormire (mai ales inainte de miezul noptii), transpiratii nocturne (mai ales intre orele 2 si 5), inegale pe cele doua jumatati ale corpului, trezire dificila si tirzie dimineata, palpitatii, enurezis. Durerile, mobile si schimbatoare, dispar mai lent decit apar.

In situatiile de mai sus se administreaza dilutii centezimale de la a 5-a in sus, pina la a 30-a si chiar mai inalte.

In staze noase, acrocianoza, varice, va-ricocel, flebite, ulcere varicoase, degeraturi, ca si in hiposistolie, palpitatii, dilatarea cordului drept, se utilizeaza dilutiile centezimale de la a 4-a la a 9-a. Citeva simptoame caracteristice, mai evidente in aceste situatii : dispnee de efort, palpitatii, cefalee frontala supraorbitala, mai ales la amenoreice, entual cu rtij, odontalgii cu congestie alolara, mai ales la gravide sau amenoreice.

In hipomenoree, amenoree, tulburari congesti noase si pasi de la pubertate, se folosesc dilutiile centezimale de la a 5-a la a 30-a. De multe ori, este Vorba de o hi-pofunctie ovariana, cu congestie pasiva ute-ro-ovariana si se intimpla ca singele menstrual sa nu curga noaptea sau fluxul sa fie intermitent. in cursul menstrelor, nu e exclusa o congestie noasa mamara, cu prezenta de lapte in sini, mai ales la fecioare, diaree si o amorteala a membrelor inferioare, mai umflate.

Menstrele decongestio-neaza si dezintoxica. Uneori, dupa o udare a picioarelor prin accident sau incaltaminte necorespunzatoare poate apare amenoreea. In catarele mucoaselor, bolnava se simte ceva mai bine, intrucit e dezintoxicata prin eliminarea secretiilor, chiar in ciuda unei entuale subfebrilitati.

Coriza si bronsita (entual cu tuse) se trateaza cu dilutii centezimale de la a 4-a (cazuri acute) la a 7-a (cazuri cronice).

In conjunctivita catarala, oftalmia noilor nascuti, hiperemia coroidiana si retiniana, blefarita subacuta sau cronica, urcioare, cefalee prin astenopie se intrebuinteaza di-lutia a 5-a centezimala, ca si in otoree (cind e preferabila constant Silicea) si in catarul cal, uretrita subacuta sau cronica, me-trita cronica, leucoree (secretia e mai usturatoare, dupa mictiuni pot apare dureri spasmodice si intreaga simptomatologie, in general, e agravata inainte si dupa menstre).

In gastrita atonica, dispepsie hipostenica si diaree se administreaza dilutiile centezimale de la a 4-a la a 9-a (cazuri cronice). In ciuda uscaciunii gurii, lipseste inca setea. Bolnava se trezeste cu un gust foarte amar in gura. Halena dezagreabila, dezgustul pentru lapte, grasimi, piine, patiserie, carne de porc, alimente calde (si preferinta pentru acrituri, limonada, inghetata), precum si entuale colici flatulente, cu fecale variabile ca aspect, completeaza loul clinic.
In metastazele urliene (orhite, ovarite sau mamite) si gonococice se utilizeaza dilutiile centezimalo a 4-a si a 5-a. Intilnim : staza noasa locala, cu entuala cianoza, durere mica, intoleranta la caldura si ameliorare la frig si aer proaspat.



Alte materiale medicale despre: medicamente homeopate

Face parte din familia Rannunculaceae. Romanii ii spun ruscuta de primavara. Si in limba germana e caracterizata ca planta de primavara. in franceza i [...]
Banutelul sau paraluta (Bellis perennis) face parte din familia Compositae. Administrarea dozelor ponderabile provoaca staza venoasa si astenie. Spre [...]
Face parte din familia Iridaceae.
In doze ponderabile, este un purgativ drastic, diuretic, stimulator al secretiilor ; administrarea repetata i [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre medicamente homeopate

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile