eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Sanatatea copilului

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului

Hernia ombilicala


Hernia ombilicala
Dupa ce plaga ombilicala s-a vindecat, ramane la acest nivel o zona mai slaba a peretelui abdominal. Cand sugarul ge, o mica parte din continutul abdominal (intestine) este impinsa prin aceasta "gaura" (inelul ombilical), facand sa se bombeze buricul. Astfel de hernii ombilicale se intalnesc foarte frecvent si cu timpul, odata cu intarirea musculaturii, ele se rezol de la sine. Cand inelul ombilical este mic, volumul herniei nu depaseste pe cel al unei boabe de mazare si ca dispare complet in cate saptamani sau luni. Cand inelul este mai larg s-ar putea sa dureze cate luni sau chiar ani de zile ca sa se inchida, iar volumul herniei poate ajunge sa depaseasca pe cel al unei cirese.In trecut se credea ca aplicarea de leucoplast peste ombilic previne aparitia herniei. in prezent s-a aratat ca aceasta metoda nu este de ajutor, and si inconvenientul murdaririi permanente a leucoplastului si iritarii pielii atunci cand acesta se desprinde de ea (ceea ce se intampla foarte repede).
Nu trebuie sa ingrijorati daca sugarul prezinta o astfel de hernie, deoarece practic nu exista complicatii ca in cazul altor hernii (paragraful 811) si in general pana la 2 ani maxim dispare de la sine. Nu este cazul sa incercati sa evitati ca sugarul sa ga.
La copiluf mai marc si la adult, grasimea de la nivelul abdomenului pliaza pielea, facand ca buricul sa aiba aspectul unei gauri. La sugar insa (si in primii 2-3 ani de viata) nu se produce acest lucru, pliurile pielii dand un aspecat oarecum asemanator cu un boboc de trandafir (proeminent) buricului. Nu trebuie confundata aceasta proeminenta cu o hernie. Hernia se simte la palpare ca o bila moale, micuta sub piele, si face ca buricul sa proemine mai mult decat obisnuit.
Daca hernia e mare si nu da semne de micsorare pana la rsta de 6-8 ani, tratamentul chirurgical este recomandat deseori.



Alte materiale medicale despre: Sanatatea copilului

a) Hernia hiatala consta din patrunderea in torace, prin hiatusul esofagian (orificiul de trecere a esofagului prin diafragm), a unei portiuni din sto [...]
Este hernia inghinala directa sau oblica interna care contine in sacul herniar, pe linga o ansa intestinala, un divertico! al vezicii urinare sau chia [...]
SIMPTOME a o proeminenta evidenta sub pielea abdomenului sau a zonei inghinale; aceasta poate disparea daca stati intins si poate sa fie sau nu se [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre sanatatea copilului

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile