eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Sanatatea copilului

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » GHID MEDICAL » sanatatea copilului

Iritabilitatea


Sugarii care prezinta o iriilitate exagerata. Nou-nascutii raspund exagerat la stimularea prin zgomote puternice sau modificari bruste de pozitie. Unii sunt mai sensibili decat ceilalti. Cand asezi un sugar pe o suprafata neteda si tare, iar acesta isi misca mainile si picioarele, este foarte probabil sa se rostogoleasca un pic. Miscarea neasteptata c de ajuns pentru a speria un sugar sensibil si a-l face sa ga disperat. S-ar putea ca si baia zilnica sa-i displaca, datorita faptului ca nu se simte suficient de sigur tinut de catre parinti. Astfel de copii trebuie sapuniti intai in poala parintilor si apoi clatiti in cada, fiind tinuti ferm cu ambele maini de catre parinte. Cand sunt luati in brate trebuie stransi ferm si sigur, iar miscarile bruste evitate. Pe masura ce inainteaza in rstra, sensibilitatea se diminueaza si dispare. Cititi si paragraful 327 privind sugarii hipertonici.

Tremuraturile. Unii sugari prezinta in primele luni de viata tremuraturi ale barbiei, mainilor sau picioarelor mai ales in momentele de agitatie sau frig (de exemplu imediat dupa ce au fost dezbracati pentru baia zilnica). Astfel de tremuraturi nu trebuie sa ingrijoreze parintii. Ele sunt doar un semn ca sistemul nervos al sugarului e inca fraged. Cu timpul tendinta la tremuraturi dispare.

Tresaririle. Sunt sugari care in timp ce dorm prezinta uneori tresariri. Din cand in cand se poate intalni si un sugar care tresare mult mai des. Si astfel de manifestari dispar cu rsta. Mentionati totusi faptele medicului pentru a putea examina situatia mai atent.




Alte materiale medicale despre: Sanatatea copilului

Daca esti mama pentru prima oara, te infricoseaza orice problema ar putea avea micutul tau. Ai tendinta de a face din cel mai mic scancet o problema g [...]
A creste un copil este o arta, nu o stiinta. Este una din cele mai dificile responsabilitati ale adultului pentru care are si cea mai putina pregatire [...]
Unii par de felul lor mai activi si mai mobili, altii sunt linistiti si timizi. Unii sunt mai usor de crescut, altii va scot peri albi. Va place sau n [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre sanatatea copilului

Alte sectiuni
Frumusete
Termeni medicali
Sanatatea copilului
Igiena
Geriatrie
Sarcina
Nasterea
Venirea pe lume a copilului
Mama dupa nastere
Sanatatea femenii
Dermatologie
Homeopatie
Reflexoterapie
Adolescenta
Kinetoterapie
Ginecologie
Obstetrica
Psihiatrie
Medicina generala
Oftalmologie
Oto-rino-laringologie
Ortopedie
Anestezia
Masajul
Sanatatea barbatului
Urgente si primul ajutor
Neurologie
Odontologie
Planificare familiala
Maturitatea
Varsta a iii-a
Nefrologie
Cancerologie
Pediatrie
Responsabilitatea juridica medicala
Genetica medicala
Simptome
Rinologia
Faringologia
Laringologia
Sistemul endocrin
Radiologie
Stomatologie
Medicina legala
Analize
Asistenta medicala
Chirurgie
Dependente
Fiziologie
Microbilologie
Neonatologie
Optometrie
Psihologie
Reumatologie
Traumatismele oaselor
Traumatologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile