eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Uleiurile esentiale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » aromoterapia » uleiurile esentiale

Eucalipt


Acest copac este originar din Australia. El poate atinge o inaltime de peste o suta de metri. Mai creste si in Tasmania, in nordul Africii si in sudul Frantei, unde atinge o inaltime de aproximativ 30 de metri. Exista peste 800 de specii diferite de eucalipt, iar uleiul sau esential, numit si eucaliptol, este obtinut prin distilarea frunzelor.

Actiune.
Uleiul esential de eucalipt este recunoscut pentru puterea sa bactericida. Este un antiseptic important pentru caile respiratorii (expectorant), and o eficacitate deosebita mai ales in tratarea afectiunilor recente. Este folosit in combinatie cu uleiul esential de cimbru si de lamaie. Pe langa faptul ca este un antiseptic pentru sistemul urinar, el curata corpul si previne epidemiile. Asemenea uleiului esential de lamaie, uleiul esential de eucalipt alunga insectele.


Cate sfaturi

> Pentru tratarea sinuzitei, a nasului infundat si a gripei in faza incipienta, frictionati nasul, sinusurile si gatul cu ulei esential de eucalipt, de mai multe ori pe zi.
> Pentru scaderea febrei, frictionati talpile picioarelor cu ulei esential de eucalipt.
> Hidrosolul de eucalipt este benefic pentru problemele respiratorii ale sugarilor. Pentru ca utilizarea uleiurilor esentiale pure nu este recomandata acestora, ele pot fi diluate prin turnarea unei lingurite de hidrosol intr-o cana cu apa. Cu solutia obtinuta se maseaza usor abdomenul copilului.
> Uleiul esential de eucalipt alunga tantarii. Poate fi preparata o lotiune pentru corp, prin adaugarea in uleiul esential de ucalipt a uleiului esential de berga-mota si de lentica. Uleiul esential de eucalipt este la fel de benefic si pulverizat.

Retete
Daca aveti un aparat de pulverizare a aromelor, iata cate formule binefacatoare ce pot fi realizate cu usurinta:



Alte materiale medicale despre: uleiurile esentiale

Uleiul esential de cuisoare este obtinut prin distilarea mugurilor uscati ai florilor speciei Eugenia caryophyllata, numiti, in mod popular, cuisoare. [...]
Aceasta planta, numita si sovarf, are 30 de specii europene, dar se regaseste si in zonele invecinate ale celorlalte continente. Desi creste cu predil [...]
Muscata produce un ulei esential placut, foarte folosit in industria parfumurilor si in cea cosmetica. Exista mai multe varietati de muscata (de exemp [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre uleiurile esentiale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile