eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratarea bolilor prin plante

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia » tratarea bolilor prin plante

Prazul


PRAZUL

Allium porrum Fam. Liliaceae.

Denumiri populare: ai sarbesc, ajima, ceapa alba, ceapa blanda, coada vacii, hagima, hajme, horceag, por, poroi, poroaica, poriu, praj, pur.

In traditia populara: in regiunea Mediteraneana se folosea in alimentatie din antichitate. La noi se folosea bulbul copt in cuptor si zeama calduta se storcea in urechi, contra durerilor. C 949h71j u zeama de praji fierti se pansau hemoroizii.

Compozitie chimica: apa 87-90%, hidrati de carbon, proteine, grasimi, substante minerale, ulei volatil, vitaminele: A, B1, B2, niacin, C, fitoncide, etc.

Actiune farmaceutica: tonic al sistemului nervos, laxativ, diuretic cu eliminare de acid uric, antiseptic, expectorant, emolient, antihelmitic. Stimuleaza functionarea bilei si a stomacului. De asemenea stimulent al intregului organism. Ajuta chiar si in cancer. Curata arterele de depuneri. Distruge foarte multi germeni patogeni, ajuta la tulburarile digestive.

Se poate folosi la urmatoarele afectiuni: adenite, afectiuni digestive, afectiuni respiratorii, afectiuni intestinale, astenii, ascita, atonie digestiva, azotemie, boli neurologice, cloruremie, colibacciloze, constipatie, dezechilibre glandulare, diabet, dureri cronice, enterocolite, fermentatii intestinale, gripa, hidroptizie, impotenta, infectii genito-urinare, insomnii, limfatism, litiaze, obezitate, oligurie, prevenirea senescentei, prostatism, rahitism, reumatism, tulburari digestive, tuse, varice.

Preparare: intern se poate consuma la orice masa crud, fiind foarte util, cat de mult.

-Un decoct concentrat, din mai multe frunze de praz fierte in foarte putina apa, pana se moaie. Se strecoara si se consuma cate o ceasca de trei ori pe zi in afectiunile interne.

-Din concentratul de mai sus, se poate amesteca cu miere de albine in aceiasi cantitate cat este concentratul si se foloseste in cazul tusei sau altor afectiuni interne cate o lingurita la nevoie. Se poate pastra la rece 3-4 zile.

-Cataplasme de frunze fierte aplicate cu untura de porc pe afectiunile pielii. Se lasa in functie de toleranta pana la 24 ore.

-Cataplasme cu praz fiert in lapte dulce si aplicat pe supuratiile cronice, pana la vindecare.

-Cataplasme cu praz fiert aplicat cu paine, tot ca mai sus in aceleasi afectiuni, mai ales in cazul abceselor se aplica cu mare succes..

-Macerat in otet contra bataturilor. Se va aplica pana la deplina vindecare, sub pansament.

-Suc cu lapte sau zer se aplica pe ten contra rosetilor si a eruptiilor fetei.

-Suc cu miez de paine dau o pasta care grabeste colectarea in abcese si furuncule.

-Contra furunculelor: cataplasme cu partea alba a prazului, zdrobita in foarte putina apa indulcita, pentru obtinerea unei paste.

-Contra retentiei de urina si a cistitelor: se fierbe la foc domol 6 fire de praz acoperite cu ulei de masline. Se aplica pe partea de jos a abdomenului, calde.

-Contra bataturilor si a locurilor intarite: se pune la macerat in otet timp de 24 ore, o frunza de praz: se aplica noaptea cu partea umeda. Calozitatea se va coji. Se repeta, daca este nevoie.

-Contra plagilor: frunza de praz constituie un pansament antiseptic si cicatrizant.




Alte materiale medicale despre: tratarea bolilor prin plante

Blefarita reprezintă o inflamaţie a pleoapelor produsă de diferite infecţii microbiene,virale, micotice sau parazitare,ca şi în urma unor agenţ [...]
VITA DE VIE Vitis vinifera Fam. Vitaceae. Denumiri populare: acrid, aguridariu, agurida, aghie, aua, corana, cornurata, gie, halangar, halan [...]
TEI Tei alb-Tilia tomentosa Tei paduret-Tilia cordata. Fam. Tiliaceae. Denumiri populare: tei alb, tei cainesc, tei de toamna, tei tomnat [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratarea bolilor prin plante

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile