eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Plante medicinale complementare

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » plante medicinale complementare

Musetelul


Musetelul
Denumirea botanica: Matricaria recutita.


Partea folosita: floarea.

Florile de musetel au o foarte indelungata istorie a folosirii ca medicament si ceai. in Europa, ceaiul de musetel este consumat de milioane de persoane in fiecare zi, ca un ceai relaxant pentru alinarea anxietatii, stomac deranjat, iriilitate, dureri de cap nerase, insomnie si sindromul abdomenului iriil.
Musetelul este o ta excelenta pentru copii datorita sigurantei sale, eficacitatii si gustului placut. Eu il folosesc amestecat in proportii de cu suc de mar pentru copii pentru tulburarea deficitului de atentie/hiperactivitate (ADHD), dureri nevralgice din perioada de crestere, febre insotite de neliniste si iriilitate, dureri ce insotesc iesirea dintilor si cosmaruri. El poate ajuta, de asemenea, la prevenirea sau alinarea colicilor la nou-nascuti, atunci cand este luat de catre mama, deoarece uleiurile eterice care elibereaza gazele trec in laptele matern.
Folosesc musetelul de asemenea pentru alinarea sindromului premenstrual, pentru oscilatiile de dispozitie menopauzale si pentru crampele menstruale. Este in special folositor pentru persoanele a caror dispozitie este neregulata - un minut agitata, senina in urmatorul, apoi anxioasa timp de zece minute.
Musetelul este unul dintre remediile mele farite pentru simptomele gastrointestinale induse de stres; odata stresat, ati dezltat diaree, nervi la stomac, constipatie, reflux de acid, arsuri la stomac, spasme abdominale sau sughituri. Eu combin musetelul cu iarba matei, hamei sau valeriana pentru persoanele cu aceste stari.
Musetelul roman (Chamaemelun nobilis) are utilizari asemanatoare cu mai bine cunoscutul musetel comun sau german (M. starecutita). Musetelul german are un gust mai bun si este mai folositor pentru tulburarile digestive. Musetelul roman are un efect antispasmodic oarecum mai puternic.

Dozaj si norme de siguranta
Tinctura (1:2,5 sau 1:4): 60-90 de picaturi, de pana ta patru ori pe zi.
Ceai: se pun una-doua lingurite de flori uscate in 225 ml de apa si se lasa la infuzat 30-40 de minute. Se iau pana la trei cesti pe zi.


Evaluarea sigurantei: * * *.

Norme de siguranta: a fost raportat un caz al unei persoane care consuma ceai de musetel, care a avut o puternica reactie alergica (anafilaxis) si a murit. Au existat alte cazuri de persoane care au avut de asemenea reactii alergice mai putin grave. Desi acesta este un motiv de ingrijorare, el trebuie plasat in context. Mii de persoane mor in fiecare an din reactii alergice la arahide, crustacee si alte alimente obisnuite. Cu totul literal, exista cineva, undeva, care este probabil alergic la aproape orice aliment. Avand in vedere ca sute de milioane de cesti de ceai de musetel sunt consumate anual, acesta poate fi privit doar ca o ta foarte sigura.
Evitati sa luati musetel si alte te inflorite din familia Asteraceae (iarba fetei, musetel roman, galbenea, coada soricelului, salvie indiana4' si flori de echinacea) daca aveti alergii severe la polenul de iarba parloagelor.42 Deoarece aceste te sunt inrudite cu iarba parloagelor, exista posibilitatea ca polenul lor sa poata proca, de asemenea, o reactie alergica.
Interactiuni ta/medicament: nu se cunosc.


Galerie de imagini si poze medicale: musetelul


imagine cu musetelulimagine cu musetelul imagini musetelulimagini musetelul poza despre musetelulpoza despre musetelul images musetelulimages musetelul


Alte materiale medicale despre: plante medicinale complementare

Specie ierboasa care creste pana la 40 cm in inaltime, cu tulpina ramificata, in forma de crengi. Inflorescentele au forma unei capa-t [...]
Specie ierboasa care creste pana la 40 cm in inaltime, cu tulpina ramificata, in forma de crengi. Inflorescentele au forma unei capa-t [...]
Denumirea botanica: Albizia julibrissin. Partea folosita: scoarta. Arborele de matase este denumit ne huan pi in medicina chinezeasca, ceea ce insea [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre plante medicinale complementare

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile