COACAZ ROSU
Ribes rubrum
coacazele consumate inainte de masa sunt tonice (aperitive) iar daca se vor consuma dupa mese sunt stomahice, lucru ce le determina sa fie foarte utile in atonii gastrice. Se mai remarca si ca laxative dar si ca remineralizante. De asemenea pot produce diureza cu multa eliminare de ac 848j96i id uric, ceea ce la face foarte utile in guta, litiaze urice si boli reumatismale sau chiar cardiace si renale, sau in toate cazurile in care s-a acumulat o cantitate prea mare de toxine in organism. Sunt utile in inflamatiile urinare tocmai pentru ca favorizeaza diureza dar si datorita faptului ca au un principiu activ care poate sa distruga o serie de bacterii. Prin diureza care o produc pot sa ajute la dezintoxicare lucru foarte util in artroze, reumatism, guta, etc.
Se pot consuma fructe crude in orice cantitate. Este foarte bine insa sa se faca o cura de minimum 20 de zile. Cei care au greutate mai mare pot sa consume cantitati de pana la 300-500 g o data si pot sa faca acest lucru de 3 ori pe zi. In cantitati mai mici este remineralizant, tonic.
Suc de fructe se poate consuma cate 20-50 ml o data si se poate face acest lucru de 3-4 ori pe zi in cure de lunga durata.
Jeleu de coacaze -(poseda aceleasi virtuti cu sucul); stoarcem sucul coacazelor si il punem la foc domol, impreuna cu zaharul (in greutate egala) Dupa ce incepe sa fiarba se curata spuma din 5 in 5 minute. Il punem in vase, cand devine suficient de consistent. Amestecam jeleul adaugand 100 g de zmeura la 1 kg de coacaze rosii.
Sirop din fructe uscate
Vin. La 1 kg de fructe se pune 1,5 kg de zahar si 5 litri de apa fiarta si racita. Se mai poate adauga 20 g de drojdie de bere ca sa se grabeasca fermentatia. Se va pune pentru fermentare un dop prin care este trecut un furtun de cauciuc care la un capat i se va atasa un borcan cu apa. In borcan se va urmarii cand s-a terminat fermentatia (5-6 saptamani) si se ia de pe drojdie cu ajutorul unui furtun de cauciuc. Se va pune intr-un vas pana sus umplut si pus dop. Se lasa 30 zile pentru o noua depunere cu dop ermetic inchis. Se desface dupa 30 zile si se trage cu grija in sticle care se inchid ermetic cu dopuri care se vor parafina sau se va pune ceara de albine topita la dop.
Fructelor ramase se vor adauga inca o data zahar si apa si se vor pune din nou la fermentat. Se va obtine un vin de masa care spre deosebire de primul nu mai este medicinal ci un vin care se poate consuma ca vin de masa.
Din drojdii prin distilare se obtine tuica.
-Praf de fructe uscate- se poate lua cate un varf de cutit de 3 ori pe zi. Se tine sub limba pentru 10 minute, dupa care se inghite cu putina apa.
Se foloseste mult si la prepararea de compoturi, siropuri, dulceturi, gemuri, etc, mult apreciate nu numai de catre gospodine ci si de copii care le consuma cu placere.
Daca doriti sa slabiti si ati incercat diferite preparate fara efect incercati si o cura cu aceste fructe foarte placute la gust si poate veti obtine rezultatele dorite.
Pentru aluat si garnitura: 1/2 foaie de tort (preparata) 3 cl lichior de portocale 1 p. budinca de vanilie nepreparata 300 ml lapte 600 g fru [...] |
Pentru aluat si garnitura: 500 g coacaze rosii 3 albusuri, 100 g zahar 1 I. c. zeama de lamaie 1/2 foaie de biscuiti (gata preparata) Pen [...] |
Pentru aluat si garnitura: 500 g coacaze rosii 3 albusuri, 100 g zahar 1 I. c. zeama de lamaie 1/2 foaie de biscuiti (gata preparata) Pen [...] |
Copyright © 2010 - 2024
: eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact
Despre tratamente cu plante medicinale |
Alte sectiuni |
Ai o problema medicala? |