eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratamente cu plante medicinale

Hreanul


Hreanul
HREANUL

Armoracia rusticona Fam.Cruciferae

are actiune antiscorbutica, uleiul volatil prin componentele sale si sinigrozida ii comunica proprietati revulsive si rubefiante; de asemenea tot datorita acestor produsi, care se slimina atat pe cale respiratorie cat s 848i81i i renala are efect antiseptic, antitinflamator, bacteriostatic, diuretic, excita mucoasele fiind revulsiv, rubefiant, sau chiar lacrimogen, face ca secretiile interne sa fie mai abundente, ajuta la eliminarea bilei, face ca secretiile nazale si salivare sa fie mai abundente.

Este un aperitiv pentru ca determina stomacul la o mai rapida functionare. Este util in diferite forme de anemie sau chiar in convalescenta.

Ajuta ca diuretic la o mai buna functionare a rinichilor. Extern este un revulsiv puternic ajutand la diverse cazuri in care se doreste refacerea circulatiei sangelui. Ajuta la functionarea normala a inimii.

Preparare:

-Frunzele se pot folosi legandu-le pe locurile dureroase asa cum sunt sau dupa ce se strivesc putin.

-Frunzele se pot aplica unse cu putin ulei dupa ce se strivesc in diferite aplicatii externe pentru rolul de calmarea durerilor.

-Radacina rasa proaspata se va amesteca cu miere in aceiasi cantitate si se va lua cate o lingurita de trei ori pe zi in cure de lunga durata in afectiunile inimii, vaselor de sange sau alte afectiuni indicate.

-Radacina rasa proaspat se poate face un sirop cu putina apa si zahar. Se va lua cate o lingurita de trei ori pe zi in anemii sau avitaminoze si alte afectiuni.

Hydrastis. (Hydrastis Canadensis).

Efecte farmaceutice: stimuleaza functia globulelor albe, contribuind astfel la lupta organismului cu infectiile.

Administrare:

-l pipeta (o jumatate de lingurita) de extract (tinctura) cu apa calduta din 2 in doua ore, pana la incetarea simptomelor in diaree. Pentru copii doza se ajusteaza in functie de greutate: o treime de pipeta pentru un copil de 25 Kg, din 2 in 2 ore.

Precautii: remediul este contra indicat femeilor insarcinate, putand stimula contractiile uterine. De asemenea nu este indicat hipertensivilor. Nu se ia mai mult de 2-3 zile.



Galerie de imagini si poze medicale: hreanul


imagine cu hreanulimagine cu hreanul imagini hreanulimagini hreanul poza despre hreanulpoza despre hreanul


Alte materiale medicale despre: tratamente cu plante medicinale

Bogat in vitamine (A, Bl, B2, B6) si in saruri minerale, uleiuri volatile si numerosi acizi, asparagina, glutamina etc-, hreanului ii revine, p [...]
ARTAR Acer platanoides Fam. Aceracee calmeaza in cazul gutei durerile, se foloseste atat intern cat si extern. Mod de folosire: se strives [...]
CORN Cornus mas toate partile tei au proprietati astringente, pentru ca toate contin tanin. Sunt din aceasta cauza si antidiareice, cicatr [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile