eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratamente cu plante medicinale

Lemn dulce


LEMN DULCE

Glycyrrhiza echinata (glabra)

Actiune farmacologica: antispasmodica, slab diuretica, usor expectoranta prin fluidificarea secretiilor bronhice, antispastica, antihistaminica, antiacetilcolinica, actiune tampon a aciditatii gastrice, actiune antitusiva, actiune 646i82g asupra metabolismului hidric-salin, actiune anorexica, actiune antiestrogena, cardiovasculara, bacteriostatica, antitoxica fata de toxina tetanica, actiune difterica si asupra stricninei, antihemoroidala, usor laxativa, estrogena, antiulceroasa si antidismenoreica. Este un hormon natural de exceptie. Reduce inflamatiile gastrice, protector al mucoasei gastrice. Nu este indicat sa se foloseasca de catre cei care au hipertensiune pentru ca retine sodiul in organism si prin aceasta face sa creasca tensiunea arteriala la diabetici" class="text">tensiunea arteriala. Ajuta la inflamatiile articulare. Este febrifuga.

Preparare: in plus mai putem spune ca si aceasta si cea de mai sus se mai poate folosi sub forma de pulbere care se va lua cate un varf de cutit o data putandu-se lua de 3 ori pe zi. Are actiune deosebita la hemoroizi, putandu-se face si supozitoare pentru acest caz. Atentie insa deoarece diminueaza efectele nocive ale corticoizilor.

Pentru aceasta se va pune praf de radacina 50 g in 250 ml ulei vegetal sau alta grasime (untura, lanolina, vaselina, etc) pe baia de apa cu praf de ta si se va fierbe apoi timp de 3 ore. Dupa cele 3 ore se va strecura.

In cazul in care se doreste sa se faca o crema mai consistenta se va pune in aceasta dupa strecurare ceara de albine (50g) si se topeste din nou pe baia de apa, pana se topeste toata ceara. Se ia de pe foc si se va lasa la racire amestecand incontinuu, pentru ca are tendinta de a se stratifica prin racire.

In cazul in care nu convine consistenta cremei si se doreste mai moale se mai adauga prin incalzire ulei, iar daca este prea moale se va adauga ceara de albine.

De asemenea se mai poate face o

tinctura care se va face din 50 g de ta maruntita care se va pune cu 250 ml de alcool alimentar de 70 si se va lasa timp de 15 zile agitand des, dupa care se va strecura si se va trece intr-o sticla de capacitate mai mica.

Se va putea lua cate 20 picaturi sau chiar o lingurita, o data putandu-se lua de 3 ori pe zi in dilutie cu apa simpla sau ceai, se poate lua o perioada mai lunga.

Este bine ca aceste tratamente sa se faca in cazurile mai complicate perioade de 21 de zile apoi se va face obligatoriu o pauza de 7 zile.

In cazul in care se urmareste tratarea diferitelor afectiuni glandulare este bine sa se cunoasca faptul ca aceste preparate (in special tinctura) sunt mai puternice decat tratamentele cu marar si se vor lua din ultima zi a menstruatiei timp de 21 zile cate 2-3 lingurite de tinctura pe zi. Este bine apoi sa se faca pauza si sa se reia daca mai este cazul sau se doreste dupa trecerea perioadei de menstruatie.

Este foarte bine ca o data cu lemnul dulce sa se faca si tratament cu marar si iarba de cretisoara, caz in care se vor folosi tincturi combinate din aceste trei te si se va lua 3-4 lingurite de tinctura diluata pe zi timp de 21 zile apoi pauza.

Indicatiile pentru afectiuni sunt identice cu cele de la Lemnul Domnului.

Contraindicatii: hipertensiune grava, sarcina, boli tumorale avansate, hipertiroidie, ciroza avansata, boli biliare in faza acuta. Cei care fac tratamente pentru inima vor fi nevoiti sa ia si suplimente nutritioniste pe baza de potasiu, pentru ca nivelul acestuia scade la tratamentul cu lemn dulce.




Alte materiale medicale despre: tratamente cu plante medicinale

Planta erbacee din familia Compositae, din care, in scop terapeutic, pot fi folosite frunzele, fructele, rizomii. Pe cale bucala se administreaza [...]
CASTAN COMESTIBIL Castanea sativa Fam. Fagacee se folosesc fructele coapte fara coaja care sunt un antiseptic pentru tubul digestiv, anti [...]
GREP Citrus decumana. tonice, aperitive, digestiv, depurativ, drenor hepatic si renal, antihemoragic, racoritor, hipotensor. Preparare [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile