eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratamente cu plante medicinale

Anxietatea


Anxietatea
Pentru tratamentul specific, "Probleme emotionale in timpul sarcinii" (ina 135), "Probleme emotionale de menopauza", ina 220.

Anxietatea este un sentiment normal si constructiv in anumite situatii. Nevroza anxioasa apare atunci cand exista o disproportie puternica intre starea de anxietate a unei persoane si evenimentul care a gene-rat-o- Poate fi generata de temeri si stres de toate felurile, de anumite evenimente sau de experiente din copilarie. Femeile care prin natura lor sunt mai vulnerabile la stres sunt si mai expuse riscului de a suferi de aceasta afectiune psihica. Anxietatea poate fi generalizata sau poate sa apara doar in anumite situatii. Agorafobia sau teama de spatii deschise este o forma extrema de anxietate.
Simptomele sunt adesea tranzitorii, dar pentru anumite femei sunt foarte greu de suportat, cu manifestari care merg de la nervozitate cu tremuraturi si transpiratii pana la palpitatii si atac de panica atunci cand persoana respecti se teme ca isi pierde controlul de sine. Autocontrolul poate ajuta insa sa calmati singure, la fel ca si diverse tehnici care pot ajuta sa faceti fata unei astfel de situatii, precum vizualizarea creati, tehnici pe care o data ce reusiti sa le stapaniti si sa le puneti in practica, pot ajuta enorm in cele mai rele situatii. S-ar putea sa aveti nevoie de psihoterapie sau consiliere psihologica. Tratamentul alopat consta in administrarea de anxiolitice, cu toate ca la ora actuala prescrierea acestora a fost restrictionata din cauza fenomenului de dependenta pe care il creeaza. Fitoterapia este foarte eficienta in acest caz, deoarece tele pot ajuta sa renuntati la tranchilizante.

Anxiolitice (in ordinea potentei): flori de tei, musetel, cretisor, isop, leriana, in parti egale. Total: 100 ml/g/saptamana. Dozaj: 5 ml de tinctura de trei ori pe zi, sau infuzie/decoct din parti egale de te uscate, o cana de trei ori pe zi. Daca simptomele includ si tensiune nervoasa, adaugati hamei, 40 ml/g/saptamana. Tonice de intretinere: gura-lupului si oz in parti egale. Dozaj: 50-l00 ml/g/saptamana, sub forma de tinctura sau infuzie.




Alte materiale medicale despre: tratamente cu plante medicinale

Tulburarile legate de anxietate, ca grup, reprezinta cele mai des intalnite boli mentale din America. Diferitele tipuri de tulburari legate de an [...]
in majoritatea cazurilor, prolapsul se datoreaza slabirii ligamentelor si muschilor de la baza bazinului care sustin uterul, consecutiva nasterii, mai [...]
Momentul ideal sa va examinati sanii este dupa ciclu. Ceea ce trebuie sa va intereseze este daca si-au modificat dimensiunea, consistenta sau daca pie [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile