eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratamente cu plante medicinale

Artrita


Artrita
Artrita este o boala inflamatorie degenerativa cu interesare articulara. Exista doua tipuri majore, osteoartrita si poliartrita reumatoida. Alte boli cu afectare articulara sunt spondilita, osteoporoza, guta si forme de artrita asociate cu colita, psoriazis si bolile de colagen. Bolile reumatice sunt sistemice, adica, pe langa articulatii, afecteaza si alte parti ale organismului. Principalele simptome ale artritei sunt durerea si rigiditatea articulara, pierderea mobilitatii si semnele de inflamatie manifestate prin inrosirea articulatiilor insotita de o senzatie de caldura.
Osteoartrita (OA) consta in degenerarea cartilajului hialin si a oaselor adiacente din cauza uzurii induse in special de procesul de imbatranire sau unele leziuni. Majoritatea persoanelor de peste saizeci de ani sufera de o forma oarecare de artrita. Boala poate afecta una sau mai multe articulatii, in general ale oaselor care sustin greutatea corporala, dar poate prinde si rtebrele si articulatiile degetelor. Redoarea si durerea, agravate la frig si umezeala, sunt cele mai obisnuite simptome, iar durerea tinde sa se inrautateasca spre seara. Diagnosticul se pune pe baza manifestarilor clinice ale bolii si radiografiilor articulatiilor. Tratamentul alopat consta in analgezice si interntie chirurgicala ortopedica in cazurile gra.
Poliartrita reumatoida (PR) este o boala inflamatorie indusa de o reactie anormala a sistemului imunitar, in care organismul actioneaza involuntar impotriva lui insusi, distrugand structura interna a articulatiilor si a tesuturilor adiacente. Toate articulatiile sunt afectate rand pe rand, de regula simetric, ca de exemplu ambii genunchi, ambii umeri sau ambele glezne. Un simptom comun al bolii consta in deformarea articulatiilor degetelor. Articulatiile sunt de regula inflamate, inrosite si dureroase la atingere. Durerea este de obicei mai pronuntata dimineata la trezire si cedeaza intr-o oarecare masura la miscare. Alte simptome care insa nu sunt obligatorii sunt anemia, uscaciunea ochilor, inflamarea ganglionilor cervicali, ulcer de piele, aparitia unor noduli. Febra si oboseala marcheaza adeseori primele faze ale bolii. PR poate da complicatii gra, care din fericire insa sunt rare.
Diagnosticarea se face prin probe de laborator pentru depistarea anticorpilor (factorul reumatoid) si evidentierea markerilor de faza acuta (viteza de sedimentare a hematiilor - VSH). Nu se stie ce anume determina aceasta boala, dar se presupune ca o infectie, stresul prelungit si factori de dieta precum sensibilitatea la anumite alimente pot duce la instalarea poliartritei reumatoide. Incidenta este de trei ori mai mare la femei decat la barbati, boala debutand de regula in jurul varstei de 40 de ani.
Nu exista un tratament specific pentru poliartrita reumatoida, medicamentele administrate avand doar rolul de a reduce iriflamatia si a calma durerile. Un mic procent din femeile care sufera de poliartrita isi revin spontan dupa ce trec de varsta menopauzei. Medicina alternativa, precum acupunctura, osteopatia, fizioterapia si fitoterapia, ajuta la ameliorarea si uneori chiar stoparea bolii.

In poliartrita reumatoida, este bine sa faceti exercitii usoare ca sa va mentineti mobilitatea articulatiilor, iar un program de "artrobica" le este benefic suferindelor de osteoartrita. Dieta trebuie sa fie cat mai alcalina cu putinta, deci evitati alimentele acide si cele care creeaza aciditate gastrica excesiva. Daca vi se pare ca sunteti alergica la anumite alimente, incercati sa le eliminati din dieta. Daca suferiti de poliartrita reumatoida, faceti-va un test alergologic ( mai sus). incercati sa mancati cat mai multe alimente crude, ca sa mariti aportul de vitamine si minerale necesare organismului. Verificati daca ati vreo carenta de minerale fie printr-o analiza de sange, fie prin analiza firului de par. Vezi "Dieta pentru artrita", alcalina) sau "Dieta fara lapte" ina 352).



Suplimente

Daca analizele de laborator pun in evidenta o carenta de minerale, luati suplimente de minerale timp de maximum sase luni, dupa care repetati testul. intre timp, ca metoda de precautie luati seleniu si zinc, care sunt adesea deficitare. De asemenea, in functie de seritatea bolii, luati urmatoarele: Vitamina C: 500 mg de doua ori pe zi timp de o luna, dupa care reduceti doza la 250 mg pe zi.


Vitamina E: 400 UI de doua ori pe zi.

Vitamina B complex: 25-50 mg pe zi, plus vitamina Bs( acid panto-


tenic), suplimentar, 50-l00 mg pe zi.

Ulei din ficat de cod (vitamina A + D2): 2-6 capsule pe zi, in functie


de concentratie.

Uleiuri getale de floarea soarelui si sofranas: 1 lingurita (mai mare)


pe zi, adaugat in salate.

CLA din ulei de luminita: 1000 mg de doua ori pe zi sau ulei de limba


mielului: 500 mg de doua ori pe zi.



Tratament cu te medicinale

Antiinflamatoare:
Fie gheara-diavolului (Harophytum procumbens) (pentru PR) sau trifoiste (pentru OA) 3 ml/g si seminte de {elina, 5 g, sub forma de ceai.
Cu


Analgezice (la nevoie): coaja de salcie, 3 ml/g.

Adaugati
Diuretice (pentru decongestionarea tesuturilor): mesteacan sau cretusca,
3 ml/5g. Adaugati Stimulente pentru circulatie (la nevoie): Prickly Ash (Zanthoxylum


americanum) sau ghimber, ml/1g.

Nota: Doza maxima de tinctura nu trebuie sa depaseasca 20 ml pe zi (140 ml pe saptamana).
Alifii (de uz extern, pentru calmarea durerilor): ulei de rozmarin, perisor si lavanda intr-un ulei baza, o picatura din fiecare intr-o dilutie de 1 % sau adaugati la unguentul de tataneasa. Masati-va de doua ori pe zi. Cataplasme cu pulbere de Bladderwrack (Fucus siculosus), tinute peste noapte. Comprese calde cu ardei iute sau hrean ( instructiunile de preparare de la ina 35).
Exista cateva marci bune de lete din te sau alifii pentru artrita care se elibereaza fara reteta medicala; rificati ce ingrediente contin.



Alte materiale medicale despre: tratamente cu plante medicinale

Artrita este o boala in care apar depuneri cristaline de acid uric in incheieturi, provocand dureri, iar, in final, imobilizarea si chiar defor [...]
DEFINITIE Sl PATOGENIE O afectiune cronica mullisistemica de etiologie necunoscuta, caracterizata in principal de sinovite inflamatorii persis [...]
Durerile musculoscheletlce reprezinta o cauza frecventa de durere la copil. Identificarea si diferentierea lor este importanta pentru conduita [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile