eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratamente cu plante medicinale

Cancerul cervical


Este forma cea mai frecventa de cancer la femeile cu varsta cuprinsa intre 45 si 75 de ani. Categoria cu cel mai scazut risc o reprezinta femeile sub 35 de ani, desi se pare ca numarul femeilor tinere atinse de aceasta boala este in crestere. (Cancerul cervical pare sa aiba legatura cu nivelul de hormoni din organism, in special cu cel de estrogen; una din cauze poate fi si utilizarea tot mai frecventa a pilulelor contraceptive.)

Factori de risc pentru cancerul cervicalInceperea vietii sexuale la o varsta frageda.


Multipli parteneri sexuali de-a lungul vietii.

Contact sexual cu barbati care au relatii sexuale cu mai multe femei (deci sunt mai expusi riscului de a avea contact sexual cu o femeie cu displazie cervicala).
Contractarea unei boli venerice (mai ales virusul papilomatozei umane).Intretinerea de relatii sexuale cu barbati cu statut socio-economic precar.
Fumatul excesiv (mareste de doua-trei ori riscul de cancer de col).
Femeile cu trei sau mai multi copii sunt mai predispuse la cancer de col.
Alimentatia proasta.
Folosirea indelungata a contraceptivelor pe baza de hormoni.
Cervicita cronica.


Contractarea unei infectii genitale cu virus herpes.

Expunerea la substante carcinogene de mediu.
Diagnosticul de cancer de col se pune cand colposcopia sau biopsia pune in evidenta existenta unui carcinom invaziv, adica atunci cand cancerul nu mai este limitat la tesutul de la deschiderea colului si s-a extins fie local fie mai departe, prin sistemul limfatic. in functie de severitate, exista patru stadii de cancer cervical.
Adesea cancerul de col nu prezinta nici un fel de simptome. Uneori poate sa apara o usoara secretie rozalie sau o usoara sangerare intre cicluri, in timpul defecatiei sau dupa contactul sexual la femeile care au inca ciclu. Orice fel de sangerare dupa instalarea menopauzei trebuie tratata cu toata seriozitatea. in stadiul mai avansat al bolii, poate aparea o eliminare vaginala cu miros fetid din cauza infectiei. Tratamentul depinde de stadiul bolii si de zona de cuprindere, daca este doar la nivelul uterului sau s-a extins deja si consta in radioterapie prin vagin si/sau pe cale externa si, la neie, histerectomie. De asemenea se poate recomanda chimioterapie.

Nu mai luati pilule contraceptive si intrerupeti tratamentul de substitutie hormonala. Scapati de kilogramele in plus daca sunteti supraponderala si luati masuri pentru scaderea tensiunii arteriale daca sunteti hipertensiva. Adoptati o dieta sanatoasa, fara grasimi, bogata in fibre, fara cafeina, carne, doar putin peste si pui, numai de la pasari crescute fara chimicale. Evitati alimentele si aditivii despre care se stie ca sunt carcinogeni. Evitati alimentele care contin estrogen, precum carnea (in afara de pui si peste), laptele si ouale de la gainile crescute cu hrana imbogatita cu hormoni (vezi "Dieta anticanceroasa", ina 364). Examinati-va cu atentie stilul de viata si faceti modificarile necesare si in special evitati stresul. invatati tehnici de autosugestionare. Luati legatura cu Centrul de ingrijire pentru Suferinzii de Cancer, din Bristol si, la neie, apelati la consiliere psihologica. ( si "Cum va puteti ajuta singure daca aveti cancer", ina 405.)

Orice terapie anticanceroasa complementara sau tratament pe baza de te trebuie facut sub indrumarea unui medic cu experienta in domeniu si, la neie, in asociere cu tratamentul chirurgical. Pentru inceput vi se poate recomanda o dieta de curatare sau detoxifiere a organismului.

Suplimente
Luati urmatoarele suplimente pana la insanatosirea completa: Vitamina C; intre 5000 si 10.000 UI pe zi, in functie de toleranta gastrica. (incepeti cu 1000 mg pe zi si cresteti gradat cu cate 1000 de mg zilnic pana ajungeti la scaune diareice, dupa care reduceti doza treptat cu cate 1000 mg pe zi pana la doza de toleranta gastrica.) Surse alimentare: toate fructele si legumele, mai ales coacaze negre, citrice, fructe de maces, broccoli, ardei.
Vitamina A sub forma de beta-caroten: 12 mg pe zi sau 20.000 UI pe zi. (Surse alimentare: legume cu frunze, morcovi si alte legume de culoare portocalie.) Acid folie: 5 mg pe zi.
Vitamina E: 600 UI pe zi. (Surse alimentare: uleiuri vegetale presate la rece.)
Multiminerale: o leta pe zi.


Zinc: 50 mg pe zi.

Seleniu: 200 meg pe zi.
lodura de potasiu (surse alimentare: moluste si alte alimente bogate inIod).
Multivitamine: o leta pe zi.

Prevenirea cancerului cervical
Dupa tratarea displaziei, este bine sa urmati un tratament pe termen lung de sustinere a sistemului imunitar. Alimentatia sanatoasa trebuie sa devina prioritatea dumneaastra. Renuntati complet la fumat, iar alcoolul pastrati-l doar pentru ocazii speciale. Luati zilnic suplimentele indicate in aceasta afectiune, ca de exemplu multivitamine sau multiminerale.
Repetati testul Papanicolau la intervale regulate. Este mai bine ca partenerul dumneaastra sa foloseasca prezervativ sau sa se spele bine in zona genitala inainte de contactul sexual. Tratati fara intarziere orice infectie vaginala si evitati contraceptivele pe baza de hormoni.
Ganditi-va la stilul dumneaastra de viata si incercati sa-l ameliorati pe cat posibil. invatati sa faceti fata stresului, deoarece in zilele noastre este parte integranta din viata, dar luati-o mai usor daca sunteti una din acele persoane vesnic supraocupate. Unele femei pur si simplu nu au nici un moment liber pentru ele insele, in afara de timpul cat dorm. invatati sa va relaxati si incercati sa va rezolvati problemele emotionale; uneori cancerul se dezlta pe fondul unui soc emotional indus de moartea unei persoane dragi, de separarea sau dirtul de sot sau alt gen de pierdere cu impact psihologic.



Alte materiale medicale despre: tratamente cu plante medicinale

Necesitatea si dorinta de cunoastere a omului au fost, dintotdeauna, exprimate si legate de o preocupare permanenta a lui de a cauta un eveniment, o d [...]
Este cunoscut potentialul cancerigen al unor agenti antitumorali folositi in mod curent in chimioterapia clasica a cancerului. S-a constatat cA [...]
Exista un risc relativ crescut de 1,35 (35%) expus pentru un fumator pasiv de a face cancer bronsic fata de un ne fumator (58). Riscul relativ f [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile