eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratamente cu plante medicinale

Cistita


Cistita
Cistita se manifesta prin miciiuni frecnte insotite de usturimi si nevoia imperioasa de a urina fara eliminare de urina. Boala poate fi insotita de o durere difuza in zona pubiana.
Alte cauze care determina urinarea frecnta sunt sarcina ("Probleme urinare in timpul sarcinii", ina 135), existenta unei tumori in regiunea pelviana care apasa pe ca urinara, prolapsul uterin si vaginal, operatiile unor organe din zona pelviana sau radioterapia si uretrita. Din cauza faptului ca ca urinara se afla in cinatatea altor organe din zona pelviana, simptomele urinare pot semnala dirse probleme ginecologice.
Cistita se datoreaza de regula unei infectii a tractului urinar, cauzata adesea de o bacterie care invadeaza uretra si urca in ca urinara. La femei uretra este foarte scurta si deci mult mai expusa infectiilor. Bacteriile pot fi transmise din vagin sau anus in timpul contactului sexual, desi exista si alti factori declansatori. Daca inflamatia este sera, urina poate prezenta hematurie si boala poate fi insotita de stare subfebrila. Tratamentul alopat consta in administrarea de antibiotice si antiinfla-matoare, dupa o analiza a urinei prin care se pune in evidenta bacteria raspunzatoare de infectie. Cea mai raspandita infectie este cu escherichia coli (E. coli).

Cistita cronica sau frecnt recidivanta se poate datora unui perineu mic (zona dintre vagin si anus) sau obiceiului de a va sterge dinspre spate spre fata dupa mersul la toaleta. Fiti deosebit de atenta cu igiena intima: daca ati perineul mic, dupa fiecare scaun si inainte si dupa contactul sexual spalati-va cu apa calda in care puneti un dezinfectant usor, folosind mai degraba o para de dus sau un tampon de vata, decat un prosop. Urinati imediat dupa actul sexual, pentru a elimina orice posibila bacterie. Purtati lenjerie intima din bumbac, deoarece sensibilitatea la lenjeria din nailon, colanti sau la sapun poate favoriza aparitia cistitei sau agravarea ei. pH-ul sau aciditatea/alcalinitatea organismului reflectata in urina este de asemenea un factor important. pH-ul trebuie sa fie intre 7 si 7,5, dar devine acid la pH 5, cand organismul incearca sa scape de excesul de aciditate, ceea ce se intampla adesea in cistita. Pentru a va corecta pH-ul, faceti zilnic exercitii in aer liber, mai ales daca ati un serviciu sedentar, si practicati tehnici de respiratie profunda. Beti multa apa, pentru ca aportul de lichide este important pentru spalarea rinichilor. in unele cazuri, urina este alcalina in cistita, atunci cand organismul nu poate scapa de aciditate, dar acest lucru se intampla mai rar. In acest caz va pot ajuta la inceput acide precum acidul citric sau sucul de afine.
Vezi "Dieta alcalina", ina 355. Evitati alimentele care produc acid, precum carnea, rosiile, faina alba si zaharul. Cand ati o criza de cistita, tineti post cu sucuri de legume si zeama de orz, nu cu sucuri de fructe. Luati mai intai putin bicarbonat de sodiu dizolvat intr-un pahar cu suc de mere, pentru a va alcaliniza urina, daca este acida. Retineti ca alergia alimentara poate duce la cistita cronica. Si factorii psihologici pot juca un rol in cistita cronica, precum sentimentul ca nu sunteti suficient de curata in zonele intime. Remediile florale ale doctorului Bach sunt excelente in acest caz, mai ales vuietoarea ( "AFECTIUNI EMOTIONALE"). Este incontesil faptul ca problemele emotionale de orice fel pot altera starea de sanatate suficient de mult pentru a permite instalarea unei infectii bacteriene.


Tratament cu te medicinale:

(Plantele cele mai indicate sunt subliniate.) I'entru urina alcalina (pH mare): suc de afine, o cana de trei-patru ori pe
zi. Beti multa apa cu suc de lamaie. Mancati usturoi, un catel pe zi,
sau 1-2 capsule concentrate pe zi. Folositi o combinatie din tele
de mai jos. Pentru urina acida (pil mic): incercati urmatoarele, care actioneaza bine
sub forma de ceai: Antimicrobiene (pentru infectie): strugurii ursului, Buchu (Barosma
betulina), Parsley Piert (Alchemilla arnsis), tinctura din parti egale,
5 ml de trei-cinci ori pe zi, sau sub forma de decoct din parti egale de
te, 5 g la cana, de trei-cinci ori pe zi. Calmante (pentru membrane): frunze de nalba mare sau matase de
porumb, sub forma de infuzie, 5 g la cana, de trei-cinci ori pe zi


(adaugati la cele de mai sus).

Diuretice si antiinflamatoare (pentru iritatie): pjr, 6 g, sau seminte de telina, 2 g la cana, de trei-cinci ori pe zi (adaugati la cele de mai sus). Cistita ar trebui sa cedeze intr-o zi-doua, dar continuati tratamentul timp de o saptamana-zece zile, pentru consolidarea efectului. Retineti ca infectia poate urca la rinichi, generand pielonefrita. Simptomele sunt aceleasi ca in cistita, dar insotite de durere in zona rinichilor, febra mare si voma. Daca ati nelamuriri, apelati la medic.



Alte materiale medicale despre: tratamente cu plante medicinale