eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu plante medicinale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante medicinale » tratamente cu plante medicinale

Fibroamele uterine


Fibroamele uterine
Fibromul uterin este o tumoare benigna a uterului, frecvent intalnita in special la femeile cu rsta cuprinsa intre 35 si 40 de ani. Fibroamele riaza mult ca dimensiuni, de la foarte mici pana la foarte mari, in unele cazuri. Fibromul creste fie pe un fel de "peduncul" in afara uterului, in cavitatea pelviana, fie pe peretele intern al uterului. Formarea lor dureaza de obicei ani de zile si adesea se descopera mai multe fibroame la aceeasi pacienta. Incidenta fibromului uterin este de trei ori mai mare la femeile fara copii. Dezvoltarea lor are legatura cu stimularea productiei de estrogen si se pot mari considerabil in timpul sarcinii. Este posibil ca pilulele contraceptive sa joace un rol in dezvoltarea fibroamelor care pot duce la sterilitate si pierderea sarcinii, iar prezenta unui fibrom de dimensiuni mari impune nasterea prin cezariana.
De regula fibroamele nu sunt insotite de nici un fel de simptome, exceptand eventual senzatia de greutate in partea inferioara a abdomenului, dar daca este mare, fibromul are drept consecinta menstre abundente sau prelungite ( "Probleme menstruale", ina 53), CISTITA si dureri in timpul actului sexual, din cauza presiunii exercitate de tumoare. Menstrele abundente pot duce la anemie. Fibroamele nu dau dureri decat rareori, iar durerea acuta care poate aparea in abdomenul inferior se datoreaza rasucirii unui "peduncul", dar se pot infecta sau degenera. Singurul tratament alopat consta in extirparea lor pe cale chirurgicala, care nu este necesara in cazul fibroamelor mici sau care nu creeaza nici un fel de probleme. in functie de rsta, se face fie chiuretaj si miomectomie (extirparea tumorii) sau uneori se recomanda histerectomie. in unele cazuri nu se poate extirpa doar fibromul, pentru ca tumoarea se afla in peretele uterului. Adeseori miomectomia trebuie repetata de mai multe ori, daca nu se trateaza intregul organism.

Ca oricare alta excrescenta anormala, fibroamele pot fi cel putin partial o reactie la toxicitatea din organism sau la o dieta prea incarcata, incercati sa adoptati o alimentatie cat se poate de sanatoasa, saraca in grasimi si bogata in fibre ( "Dieta sanatoasa pe baza de alimente naturale", ina 313). Se recomanda masuri precum curatarea colonului (ina 366) si postul ( ina 361), care poate corecta dezechilibrul de fond. Un post de trei pana la sapte zile la inceputul tratamentului urmat de o zi de post pe saptamana poate fi de mare ajutor in tratarea acestei afectiuni. Probabil ca organismul nu poate elimina cum trebuie materiile toxice, iar ficatul nu poate face fata descompunerii hormonilor. Este posibil sa suferiti si de constipatie. Renuntati imediat la pilulele contraceptive si daca luati medicamente pe baza de steroizi, discutati cu medicul despre posibilitatea de a le inlocui cu alt gen de medicatie. Evitati alimentele care contin estrogen, care provin de la animale crescute in complexe zootehnice. Congestia pelviana de tipul celei care apare in cazul durerii menstruale congestive (ina 59) este un factor care contribuie la dezvoltarea fibroamelor. Remediul este baia de sezut ( ina 36), care presupune sa stati cu sezutul in apa rece timp de cate minute in fiecare dimineata, pentru stimularea circulatiei. De asemenea, sunt de ajutor exercitiile pentru pelvis, cum este cel denumit "balansul" ( "Exercitii pentru pelvis si abdomen", ina 475). Pentru a da rezultatele scontate, aceste tratamente trebuie urmate cel putin sase luni.


Tratament cu te medicinale:

Plante cu efect asupra circulatiei: flori de paducel, castan salbatic, coada-soricelului.
Plante cu efect depurativ: frunze de papadie, brusture, turita.
P/ante cu efect de resilire a echilibrului hormonal: mielarea, frunze de
zmeur, cretisoara, ignam salbatic, talpa-gastei, lemn dulce. Plante pentru sangerare: Birth Root {Trillium pendulum), Golden Seal
(Hydrastis canadenssi), saschiu.
(Pentru informatii suplimentare, "Instructiuni de utilizare a
telor medicinale in tratarea tulburarilor de menopauza", ina
2S0.)
Formula pentru fibroame
Saschiu 40%
Papadie 20%
Turita 20%
Cretisoara 10%
Mielarea 10%
Total: 100 ml/g/saptamana. Dozaj: 5 ml de tinctura de trei ori pe zi sau infuzie/decoct din te uscate, o cana de trei ori pe zi. in plus, s-ar putea sa aveti nevoie de o formula din te pentru sangerari masive, pe care sa o urmati una-doua saptamani inainte de si in timpul ciclului.
Acest tratament urmat timp de sase luni duce de obicei la ameliorarea situatiei, dar succesul lui depinde si de marimea si numarul fibroamelor. Daca fibroamele vi s-au extirpat, tratamentul previne refacerea lor. Fibroamele foarte mari trebuie operate; consultati un medic daca aveti sangerari masive si retineti ca rezultatele remediilor fitoterapeutice incep sa se da abia dupa cate saptamani de la inceperea tratamentului.



Alte materiale medicale despre: tratamente cu plante medicinale

Fibroamde 5/1000 din femeile caucaziene au fibroame in cursul sarcinii. Acestea sunt mai frecvente la femeile negre. Pot cauza avort spontan. Cresc in [...]
IUCD (bucle, spirale) sunt forme de plastic de aproximativ 3 cm lungime in jurul carora se afla o sarma de cupru rasucita iar la nivelul cozii au un f [...]
Fibroamde 5/1000 din femeile caucaziene au fibroame in cursul sarcinii. Acestea sunt mai frecvente la femeile negre. Pot cauza avort spontan. Cresc in [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu plante medicinale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile