eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu argila

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » terapia cu argila » tratamente cu argila

Arsuri


Arsuri


Arsurile pot fi provocate de foc, contact cu suprafete metalice fierbinti, apa fierbinte, substante chimice, explozii de gaze, arsuri solare etc.
Acestea se manifesta prin dureri, mancarimi ale pielii, usturimi, stare febrila, dureri de cap, voma, lesin.
De asemenea, pielea se inroseste, se formeaza basicute, flictene, care, sparte, provoaca scurgerea lichidului si dureri, distrugerea pielii si a tesuturilor.In cazurile in care arsura nu a afectat tesuturile, se utilizeaza cataplasme reci, cu grosime mijlocie, care se schimba din ora in ora, in primele 24 de ore. Daca mai este nevoie, se continua cu aplicarea de cataplasme mijlocii, cu durata de mentinere de patru ore. Acestea se aplica pana la disparitia usturimii. Nu se vor mai forma basicutele cu lichid (flictenele).In situatia in care, in urma arsurilor, au fost lezate tesuturile subjacente, se intercaleaza intre plaga si cataplasma un tifon.
Cataplasmele ce se vor folosi sunt reci si groase si se inlocuiesc din ora in ora pe parcursul a 24 de ore. Daca tifonul nu se dezlipeste, se aplica in continuare cataplasme groase, timp de 6-8 ore. Daca amestecul se usuca, se poate aplica mai repede o noua cataplasma. Tifonul aplicat pe rana se indeparteaza si se inlocuieste cu altul numai cand acesta se dezlipeste singur. Se continua aplicarea cataplasmelor pana la cicatrizarea totala.
Pentru arsurile cauzate de razele solare, care provoaca usturime/strangere a pielii, se aplica comprese cu apa argiloasa, and densitatea mare - la 1 apa se adauga patru plicuri de argila. Cataplasmele se inlocuiesc la fiecare doua ore, pe durata a 10 ore.
Daca este necesar, se pot aplica si peste noapte cataplasme subtiri si reci, direct pe piele.In cazurile arsurilor care au provocat plagi, se folosesc cataplasme subtiri, cu durata de trei-patru ore, care se inlocuiesc. inainte de aplicarea unei noi cataplasme, rana se spala cu apa de mare sau cu apa de robinet. Dupa doua zile, cataplasmele se pot mentine cate 6-8 ore.
Aplicate imediat, cataplasmele cu argila evita formarea basicutelor (flictenelor). in toate cazurile, cicatrizarea este perfecta.
Daca basicutele sunt deja formate, cataplasmele se aplica direct pe piele, vor fi reci si se vor mentine timp de 4-6 ore, dupa care se inlocuiesc.
Daca s-au produs arsuri datorita contactului cu apa fierbinte, se prepara imediat apa argiloasa din pudra de argila, de consistenta unei smantani, si se intinde pe toata zona afectata.
Dupa uscare, se poate aplica o cataplasma cu grosime mijlocie direct pe piele si care se mentine pe o durata de 6 ore, dupa care se inlocuieste cu alta cataplasma. inainte de aplicarea cataplasmei, se poate spala pielea cu apa argiloasa, fara a folosi ta.In cazul arsurilor cu acizi, se aplica cataplasme groase. Daca pielea este necrozata, se intercaleaza intre cataplasma si piele un tifon. Aceste cataplasme, aplicate la inceput, au o durata de mentinere de 6 ore, dupa care se inlocuiesc.
Tifonul intercalat nu se detaseaza de rana decat in momentul in care se desprinde singur, moment in care a inceput cicatrizarea.
In toate cazurile, cataplasmele trebuie sa aiba o suprafata care sa depaseasca cu 1 cm suprafata zonei afectate de arsura.
Arsurile au fost tratate la Clinica de Chirurgie nr. 1 din Cluj-Napoca cu rezultate bune si sunt nominalizate la modulul afectiuni tratate din anexa nr. 1 aflata la sfarsitul acestei lucrari.



Alte materiale medicale despre: tratamente cu argila

a Puneti morcov ras pe zona afectata. a Amestecati un galbenus de ou cu o lingurita de unt (trebuie sa semene cu maioneza), pune [...]
Primele trei obiective foarte importante ale primului ajutor in arsuri sunt: sa indepartati victima de sursa de caldura, sa preveniti sau sa [...]
Arsurile cu substante chimice se pot limita la o mica leziune cutanata sau pot fi atat de extinse, incat sa produca o reactie in intregul o [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu argila

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile