eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu argila

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » terapia cu argila » tratamente cu argila

Ulcer varicos


Ulcer varicos


Aceasta este o ulceratie cronica, ce se vindeca foarte greu. Se formeaza cu predilectie in treimea inferioara a gambei. Leziunea este de obicei unica si are la plecare o mica plaga traumatica. Maltratata sau infectata secundar, aceasta se extinde lent, atat la suprafata, cat si in profunzime, putand ajunge la cea 5 cm sau chiar mai mult. Aspectul obisnuit este o ulceratie rotunda, ovala, cu caracter regulat. Fundul este , dar cel mai adesea fara tesut de granulatie si prezinta secretie. in ulcerele vechi, marginile devin dure, scleroase, usor proeminente, iar din zona ulceroasa se desprind bucati de carne macerata. Datorita tulburarilor circulatorii venoase, unor dezechilibre meolice, altor afectiuni, acestea pot duce la complicatii, cum ar fi flebite, sclerozarea dermului etc. In tratamentul afectiunii, este obligatoriu sa se respecte un regim alimentar antitoxic. Aplicarea tratamentului cu argila a dat rezultate foarte bune, in unele cazuri aplicandu-se alternativ si comprese cu frunze de varza. Cazurile de ulcere vechi, unele de peste 18 ani, la persoane de 80-85 de ani, cu o circulatie periferica necorespunzatoare, au fost tratate, ducand la vindecarea lor.
Apa argiloasa se ingereaza zilnic, dimineata, cu o jumatate de ora inainte de masa.
Tratamentul principal consta in aplicarea cataplasmelor. intre ulceratie si argila se intercaleaza un tifon, peste care se aplica cataplasme groase si reci pe o suprafata cu 1,5-2,5 cm mai mare decat zona afectata. Durata de mentinere este de 6 ore. Tifonul se poate inlocui doar in momentul in care nu mai e lipit de ulceratie. Cataplasmele se aplica fara pauza, in mod continuu. Cand tifonul se desprinde, se inlocuieste cu altul sau cataplasma se poate aplica direct pe piele.

In momentul in care ramane deschisa o plaga de cea 0,5 cm, se va continua tratamentul, alternand cataplasmele de argila cu cataplasme din frunze de varza aplicate in doua-trei straturi. Frunzele de varza se spala cu apa de la robinet si se usuca prin tamponare cu o panza din bumbac. Se scot nervurile groase de la fiecare funza. Frunzele se preseaza pe o seta de lemn, cu o sticla, pana apare sucul. Acestea se cladesc una peste alta ca tiglele, in straturi. Cataplasma cu frunze de varza se va mentine timp de trei ore, iar cele cu argila se r mentine 6 ore. Ambele trebuie sa acopere o suprafata mai mare cu 1,5-2,5 cm fata de plaga. Un asemenea caz de ulcer varicos, adanc si vechi, a fosl intalnit la o persoana in varsta.
Ulcerele varicoase au fost vindecate in toate cazurile unde tratamentul medicamentos nu a dat rezultate.
Atragem atentia ca la inceputul tratamentului, cand argila exercita o puternica actiune de drenaj, de curatire radicala atat a plagii cat si a locurilor invecinate, pot aparea agravari aparente cu o extindere, atat la suprafata plagii, cat si in profunzime, dureri etc.
Nu fiti ingrijorati de acest fapt, ci urmati tratamentul cu incredere, tesuturile noi r aparea curand!


Galerie de imagini si poze medicale: ulcer varicos


imagine cu ulcer varicosimagine cu ulcer varicos imagini ulcer varicosimagini/poza ulcer varicos


Alte materiale medicale despre: tratamente cu argila

Boala ulceroasa este o afectiune digestiva care se caracterizeaza din punct de vedere anatomic printr-o ulceratie a mucoasei stomacului sau duodenului [...]
Prin boala intestinala inflamatorie se intelege inflamatia cronica a intestinelor, care se manifesta prin doua afectiuni, colita ulcerativa, [...]
Boala a intregului cadru colic, cuprinzind de multe ori si rectul, este caracterizat (in primele ei faze de evolutie) prin prezenta unor ulceratii si [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu argila

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile