eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli de colon, rect, anus

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli de colon, rect, anus

Proctite (rectite)


Sint procese inflamatorii specifice sau nespecifice ale rectului asociate, de regula, cu inflamatia colonului si realizind un lou anatomoclinic de rectocolita.In cadrul reetocolitelor sint individualizate urmatoarele forme : 1. Rectocolita ulceroasa (ulcerohemoragica), intinsa de la canalul anal pina la cec. Tratamentul este medical si chirurgical. Tratamentul medical are urmatoarele obiective : a) masuri de remontare : repaus la pat, transfuzii sanguine, corectarea tulburarilor hi-droionice, regim caloric fara a irita intestinul si sarac in rezidii, vitaminoterapie, sedative ; b) tratament antiinflamator : corticoizi se folosesc in formele incipiente fara febra sau alte manifestari de infectie secundara. Se administreaza per os Prednison 1530 mg/zi sau, local spalaturi rectale cu 40 mg hidrocortizon in 50100 ml solutie salina ; c) se mai foloseste tratament imunosupresiv cind se banuieste o cauza imunologica ; d) Salazopirina, o sulfamida cu actiune specifica pentru tesutul conjunctiv, se da 1 g de 46 ori pe zi (drajeuri de 0,500 g).

Tratamentul chirurgical are urmatoarele indicatii :

a) formele ce pun in pericol viata bolnavului (forma acuta fulminanta, forma toxica, hemoragii masive, perforatii);
b) formele rezistente la tratament medical (cronice, recidinte, inlidante) ;
c) formele cu oomplicatii locale (leziuni perirectale, ocluzie) sau generale (artrite, complieatii hepatice, piodermite).

Posibilitatile operatorii slnt: a) operatie de deritie, care cel mai adesea este o ileostomie terminala (ileoproctie) si constituie un timp preliminar exereaei ; b) rectocolectomie totala cu ileostomie terminala definiti, interventie mutilanta ce pretinde o urmarire si Ingrijire postoperatorie atenta si indelungata ; c) exareza incompleta cu pastrarea unui segment rectal la care se face anastomoza ileonului se poate practica in caz de leziuni reduse pe segmentul rectal restant.
2. Rectocolita tuberculoasa beneficiaza de tratament medical specific general si local, sustinut de un tratament de remontare Tratamentul chirurgical este indicat in stricturi nedilaile (recte-tomie interna) sau in stricturi etajate (rezectie rectala).
3- Proctita micotica (actinomicoza rectala) are ca tratament initial medical ccinoterapie si aureomicina. Tratamentul chirurgical ae indica in faza de fistulizare (debridare) sau de stenoza constituita (rezectie sau amputatie de rect).



Alte materiale medicale despre: Boli de colon, rect, anus

Interventie chirurgicala prin care colonul mobil este fixat la peretele abdominal posterior. Colopexia este folosita ca act complementar de fixare a c [...]
Diverticulul colonului este o di-taiatie ampulara datorita hernierii mucoasei prin stratul muscular al peretelui care a cedat presiunii crescute din c [...]
(tiflostomie, anus lateral drept). Este o interventie chirurgicala ce realizeaza fistulizarea la exterior a intestinului gros la nivelul cecului. Efic [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli de colon, rect, anus

    Alte sectiuni
    Boli si tratamente
    Boli digestive
    Boli cardiovasculare
    Bolile infectioase
    Definitii boli
    Bolile cardiovasculare
    Bolile respiratorii
    Bolile digestive
    Handicapurile
    Bolile oaselor
    Bolile alergice
    Bolile venelor
    Drogurile
    Sistemul endocrin
    Gamapatiile monoclonale
    Bolile esofagului
    Bolile stomacului si duodenului
    Bolile intestinului subtire
    Boli de colon, rect, anus
    Bolile ficatului
    Bolile cailor biliare
    Bolile pancreasului
    Bolile splinei
    Boli perete abdominal
    Bolile peritoreului
    Boli sexuale
    Hiperuricemiile
    Insomnia
    Boli endocrine
    Boli parazitare
    Virusologie
    Bolile psihice
    Boli stomatologice
    Boli cerebrale
    Boli genetice
    Boli alergice
    Bolile ochiului
    Bolile sangelui
    Boli perete abdominal
    Boli renale

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile