eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Acupunctura

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » acupunctura

Craniopunctura


Craniopunctura este o noua metoda de acupunctura, ce consta in tarea acelor obisnuite pe unele zone cutanate situate pe scalp. Localizarea zonelor puncturale se face in raport cu doua linii trasate pe craniu : (a) o linie mediana antero-posterioara ce se suprapune peste segmentul cranian al sului guvernor, de la punctul situat in afara meridianelor Iun Trang (aflat intre sprincene). piua la baza protuberantei occipitale externe (pe VG17) ; (b) o linie orizontala ce porneste din punctul VG17 si care inconjura craniul trecind pe marginea superioara a suprincenelor.
Cele mai importante zone folosite pentru craniopunctura sint indicate in . 10.
1. Z.ona motorie este situata pe dreapta ce porneste de la 0,5 cm inapoia lui YG20 (Pac Roe) si se termina la linia naturala anterioara a parului limplei. Cincimea superioara corespunde segmentului motor al membrului inferior si trunchiului, 2/A medii membrului superior, iar cele - - inferioare fetei si limbajului (zona limbajului I). Zonele respeclive se folosesc in paralizia segmentului anatomic corespunzator, de partea opusa.
2. Zona senziti este paralela cu zona motorie, la l.f) cm inapoia ei. Are aceeasi impartire ca zona motorie, fiind utilizata astfel: tyB superioara : dureri, parestezii ale coapsei si regiunii lombare de partea opusa, eefalee occipitala, acufene ; a/5 medii: dureri, parestezii in membrul superior opus; 2/3 inferioare : parestezii faciale, liemicranii, nevralgie de trigemen, odon-talgii.
8. Zona roreei si Iremuralurilor este paralela cu zona motorie, la 1.5 cm inaintea ei. Utilizata in coreea infantila si boala Parkinson.
4. Zona so-molorie : este paralela cu zona coreei si tremuraturilor, la 1,5 cm inaintea ci. Utilizata in edemele membrelor consecutive unei paralizii de origine centrala (segmentul superior pentru membrul superior, segmentul inferior pentru membrul inferior de partea opusa).
5. Zona vestibulo-cohleara este reprezentata de o dreapta de 4 cm situata la 1,5 cm deasupra virfului urechii. Utilizata in acufene, ameteli, vertij Meniere.
6. Zona limbajului II: se gaseste la 2 cm in urma si sub sutura parieto-temporala, pe o distanta de 3 cm paralel cu linia mediana. Utilizata in afazia motorie.
7. Zona limbajului III: are 4 cm lungime si se afla posterior, in continuarea liniilor ves-tibulo-cohlcare (V). Utilizata in afazia senzoriala.
8. Zona psihomolorie : formata din 3 linii a cile 3 cm ce se unesc pe sutura parieto-temporala. Utilizata in apraxia ideomotorie.
9. Zona senzitivo-motorie a piciorului : are 3 cm si este paralela cu linia mediana la 1 cm lateral de ea. Porneste anterior de pe sutura parieto-frontala. Utilizata in paralizii, parestezii ale membrului inferior opus, lombagii, diabet insipid, enurezis.
10. Zona vederii : porneste superior de la protuberanta occipitala externa, pe o distanta de 2 cm, la un cm lateral de linia mediana. Utilizata in tulburari ale vederii de origine centrala.
11. Zona echilibrului : porneste inferior de la protuberanta occipitala externa, 3,5 cm lateral de linia mediana, pe o distanta de 4 cm. Utilizata in pierderea echilibrului de origine ccrebeloasa.
12. Zona stomacului : pe verticala pupilei, pornind de la linia naturala a parului (6 cm deasupra spriucenei) pe o distanta de 2 cm in sus. Utilizata in durerile gastrice.
13. Zona hepato-biliara : se afla in continuarea zonei stomacului, 2 cm sub linia naturala a parului. Utilizata in bolile hepato-biliare.
M. Zona toracelui : masoara 4 cin. 2 cm deasupra. 2 cm sub linia naturala a parului, la jumatatea distantei dintre liniile precedente. Utilizata in dispnec, opresiune toracica, tahicardie paroxistica.
1"). Zona genito-urinara : la 2 cm deasupra liniei naturale a parului, pe verticala rebordului orbital extern. Utilizata in metroragiile functionale si prolapsul uterin.
16. Zona intestinului : se afla in prelungirea zonei genitourinare, 2 cm sub linia naturala a parului. Utilizata in afectiunile intestinale.
17. Zona naso-gloso-faringiana: se afla pe linia mediana, 2 cin deasupra, 2 cm sub linia naturala a parului. Utilizata in bolile nasului, gitului si gurii.
18. Zona psiho-afeclii'a : la 2 cm de linia mediana, paralel cu ea, intre, zona so- motorie si zona toracelui. Utilizata in bolile psihice.
19. Zona afectiunilor psihice : situata pe linia mediana poslerioara, pornind de la protuberanta occipitala la apofiza spinoasa Cj. Utilizata in bolile psihice.
Acele sinf introduse oblic (la 30A), paralel cu suprafata pielii printr-o miscare de rotire si vor fi manipulate in sens "dute-vino" timp de 2 min, dupa care vor fi lasate pe loc 1520 min. La jumatatea interlului acele pot fi manipulate ca mai inainte. Sint necesare 2

3 serii a cite 10 sedinte zilnice sau la 2 zile.
Fenomenele secundare ce pot fi inregistrate : cefalee, paloare, voalarea vederii, greturi, transpiratii, lipotimie. Ele indica o reactie vegetati marcata.



Alte materiale medicale despre: Acupunctura

Craniopunctura este o noua metoda de acupunctura, ce consta in plantarea acelor obisnuite pe unele zone cutanate situate pe scalp. Localizarea zonelor [...]
Examenul general al bolnavului Pentru a putea aplica corect acupunctura, este necesar sa precizam urmatoarele elemente : (1) diagnosticul afectiunii [...]
Indicatii pentru utilizarea formularului Punctele mentionate pentru diferite afectiuni, pentru unele simptome sau pentru unele modalitati de manifest [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre acupunctura

    Alte sectiuni
    Medicina naturista
    Plante medicinale
    Lista plante medicinale
    Cura de purificare
    Terapia cu argila
    Aromoterapia
    Plante terapeutice
    Apiterapie
    Naturoterapia
    Fitoterapia
    Hidroterapia
    Acupunctura
    Aloe vera
    Toxicologie

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile