eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Fitoterapia

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » fitoterapia

Bai


Baile cu te medicinale se folosesc pentru efectul calmant asupra pielii, de exemplu florile de musetel pentru prurit si faina de ovaz pentru pielea uscata si sensibila. De asemenea, au un efect relaxant, de exemplu daca adaugati 1-3 picaturi de ulei esential de lavanda in apa de baie calda, nu fierbinte, si agitati bine apa inainte de a intra in cada. Pentru dureri musculare se folosesc te cu proprietati antispastice, cum este calinul.



Instructiuni

Preparati 1-2 litri de infuzie sau decoct de te ( ina 27), strecurati si puneti in apa de baie calda. Puteti de asemenea sa puneti o cantitate de te uscate intr-un saculet bine inchis si sa-l puneti in apa de baie. Infuzati intai tele cu saculet cu tot si turnati in cada si infuzia astfel obtinuta. Faina de ovaz se preteaza cel mai bine la aceasta metoda.


Baia de sezut cu apa fierbinte

Cunoscuta si sub denumirea de hidroterapie, baia de sezut este o metoda che, dar eficienta de tratare a bolilor ginecologice.



Instructiuni

Cand faceti o baie de sezut, apa trebuie sa acopere soldurile. Pe vremuri existau niste cazi mici speciale pentru astfel de bai, dar cum astazi asa ceva nu prea mai exista, puteti folosi un vas mare de plastic sau o cadita pentru copii. Mai ati nevoie de un suport de care sa va sprijiniti spatele si de un vas in care sa va faceti in acelasi timp si baie la picioare. Puneti un prosop sub genunchi si spate si ati grija sa fie cald in incaperea unde faceti acest tratament. incepeti cu apa la temperatura de 40 grade Celsius si cresteti rapid temperatura la 43-46 grade turnand un vas cu apa fierbinte (nu fiarta) in cada, in timp ce tineti picioarele in apa la temperatura de 46-48 de grade, timp de 2-3 minute. Raciti apa de baie la aproximativ 4 grade Celsius, turnand apa rece, inainte de a iesi din cadita.
Pentru baia de sezut cu te medicinale, urmati recomandarile pentru fiecare boala si procedati ca pentru orice baie cu te descrisa mai sus.
Baile de sezut la care se adauga te medicinale calmeaza durerile pelviene si inflamatiile, simptome care insotesc menstrele dureroase ( ina 57), si va ajuta daca suferiti de endometrita ( ina 64), daca ati dureri cand urinati, suferiti de CANDIDOZA sau AFECTIUNI VULVARE, sau leziuni locale dupa nastere ( inile 155-l56). Pentru tratamentul local, faceti bai cat mai fierbinti si stati in cada pana se raceste apa. Infuzia de te poate fi reincalzita si folosita de doua ori in aceeasi zi. Pentru hemoroizi continuati cu o baie de sezut rece ( mai jos).
Nota: intotdeauna faceti un dus rece dupa o baie de sezut fierbinte pentru a obtine efectul scontat.


Bai de sezut cu apa rece

Acest tip de bai stimuleaza circulatia in zona pelviana si tonifica intestinele, ca urinara si uterul. Sunt socotite utile in tratarea congestiei pelviene care apare in multe tulburari cronice specifice femeilor, cum este de exemplu durerea menstruala datorata unui proces de congestie ( ina 59) si in FIBROAMELE UTERINE. Aceste bai se fac lunar timp de mai multe zile inainte de ciclu. in cazul in care uterul nu si-a renit la marimea lui normala dupa nastere si ciclul este abundent, baile se vor face zilnic, pana se constata o ameliorare. Mai ajuta de asemenea si in cazul constipatiei, atunci cand este cauzata de un colon slab si lax, dar trebuie facute zilnic timp de mai multe saptamani.



Instructiuni

Pregatiti baia dupa cum urmeaza: temperatura apei trebuie sa fie de 15-20 de grade Celsius, iar apa pentru baia de picioare sa aiba 40-45 de grade Celsius sau cat de fierbinte o suportati. incepeti de la doua minute si prelungiti baia pana la 10 minute, frecandu-va viguros soldurile cu un burete sau o manusa de baie. La inceputul seriei de bai, temperatura apei trebuie sa fie in jur de 30 de grade Celsius, dupa care o ti reduce cu cate 5 grade la fiecare baie, pana ajungeti la temperatura recomandata de 15 grade.



Alte materiale medicale despre: Fitoterapia

"Cea mai puternica influenta care se exercita asupra destinului OMULUI este aceea a SOARELUI, in primul rand. Apoi, vin planetele cele mai apropiate d [...]
Sa incepem prin a trece in revista unii dintre termenii de baza folositi pentru a discuta medicina fitoterapeutica. Botanica este orice substanta fac [...]
Majoritatea plantelor au mai multe proprietati, unele chiar foarte multe, de aceea nu ne va surprinde faptul ca le vom regasi la diverse rubrici. in a [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre fitoterapia

Alte sectiuni
Medicina naturista
Plante medicinale
Lista plante medicinale
Cura de purificare
Terapia cu argila
Aromoterapia
Plante terapeutice
Apiterapie
Naturoterapia
Fitoterapia
Hidroterapia
Acupunctura
Aloe vera
Toxicologie

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile