eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Tratamente cu ceaiuri

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » plante terapeutice » tratamente cu ceaiuri

Ceai antidiareic


Formula :
Coaja de stejar Frunze de nuc Radacina de cerentel Coada-racului Rachitan Turita-mare
Cimbrisor-de-camp Izma-buna

Datorita unor alimente indigeste sau unor microbi introdusi in organism o data cu fructele, salata si in general cu alimentele care nu au fost bine spalate, pot surveni scaune lichide, urmate de dureri stomacale, greturi, colici etc. in acest caz sunt indicate medicamente cu actiune antiseptica si astringenta. Ceaiul antidiareic completeaza tratamentul recomandat de medic prin proprietatile astringente pe care le au turi-ta-mare, rachitanul, coada-racului. frunzele de nuc, coaja de stejar si radacina de cerentel. Izma-buna calmeaza durerile si impreuna cu cimbrisorul completeaza actiunea antiseptica a celorlalte te ce intra in compozitia ceaiului.
Principii activi : Plantele care intra in compozitia acestui ceai. au ca principii activi in primul rand diverse taninuri. iar in plus Herba Agrimoniae. Thymi si in special Herba Menthae contin in cantitati apreciabile uleiuri volatile destul de cunoscute cu actiune antiseptica si calmanta a colicilor.
Actiune terapeutica : Se datoreste in primul rand ta-ninului care are o actiune astringenta si in plus uleiurilor volatile, care prezinta proprietati antiseptice.


Indicatii ; Se recomanda in diaree si desinterie.

Modul de preparare si intrebuintare : intr-un s cu un sfert litru apa in clocot, se pun 2 lingurite din amestecul de te. Se ia de pe foc. se acopera si se lasa linistit 15 minute.
Se strecoara si se bea caldut, cate 23 pahare pe zi, de preferinta fara zahar sau indulcit cu zaharjna.
La copii doza este redusa dupa rsta.
Se beau doua-trei ceaiuri caldute pe zi, de preferinta neindulcite sau indulcite cu zaharina.



Alte materiale medicale despre: tratamente cu ceaiuri

Formula : Coaja de crusan Frunze de roinita Radacinii de lemn-didee Volbura in anumite stari de lene-vire a stomacului sau a unei alimentatii lips [...]
Formula : Coaja de stejar Frunze de nuc Radacina de cerentel Coada-racului Rachitan Turita-mare Cimbrisor-de-camp Izma-buna Datorita unor al [...]
Formula : Flori de musetel Frunze de izma-buna Anison Coriandru Actiunea acestui ceai este asemanatoare cu cea a ceaiului pentru adulti, o parte di [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre tratamente cu ceaiuri

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile