eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli si tratamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente

Mahmureala


SIMPTOME

a durere de cap, greata, rsaturi, ameteala, iriilitate, sete si oboseala - de obicei la trezire - dupa consumul unor cantitati excesive de alcool.
a in unele cazuri, tensiune, paloare, tremura-turi, rsaturi, pirozis (arsuri pe esofag), mers nesigur si pierderea poftei de mancare.


CHEMATI MEDICUL DACA:

a puneti problema daca ati facut sau sunteti pe cale sa faceti dependenta la alcool; aceasta poate fi favorizata de incercarea de a stinge o mahmureala prin consumul reinnoit de bauturi alcoolice. ( si Abuzul de alcool.)
Dupa ce beti excesiv, veti suferi probabil de dureri de cap, greata si de alte simptome dezagreabile de mahmureala. Cea mai intensa mahmureala apare la circa 14-l5 ore dupa ce ati inceput sa beti - partial, cred cercetatorii, datorita acumularii in organism de produsi de meoli-zare ai alcoolului, cum este acidul lactic.

CAUZE
Produsii deriti ai alcoolului, denumiti congeneri, par sa mareasca severitatea mahmurelii. Cinul si vodca au putini congeneri si sunt, de aceea, cel mai putin producatoare de mahmureala, in timp ce coniacul, sampania si whiskey-ul au potentialul de a provoca cele mai intense mahmureli. Vinul rosu poate, de asemenea, provoca mahmureala deoarece contine tiramina, o substanta care poate determina dureri intense de cap.

TRATAMENT
Timpul este singura modalitate de vindecare pentru mahmureala ocazionala. Totusi, in aproape toate cazurile puteti atenua simptomele mahmurelii prin metodele de auto-ajutorare sugerate mai jos. Daca suferiti frecvent de mahmureala, s-ar putea ca problema dumneavoastra sa fie abuzul sau dependenta de alcool; cautati ajutor de specialitate.

ATENTIE!
Nu luati niciodata aspirina inainte de bauturi alcoolice; combinata cu alcoolul, aspirina poate sa accentueze betia. Nu tratati niciodata o mahmureala cu bauturi alcoolice suplimentare; desi s-ar putea sa indepartati temporar simptomele unei mahmureli, apare riscul aparitiei unei dependente de alcool.


MEDICINA CONVENTIONALA

Majoritatea medicilor recomanda aspirina, ibuprofen sau paracetamol pentru durerea de cap, ingestia de lichide pentru a compensa deshidratarea si consumul ele alimente usoare cu multe glucide, inclusiv fructoza (un zahar natural din sucurile de fructe si miere) pentru a calma greata.


MEDICINA ALTERNATIVA

FITOTERAPIE
Coaja de salcie {Salix alba), care contine o forma naturala de salicilat, ingredientul activ din aspirina, poate ajuta la calmarea unei dureri de cap. Beti sub forma de ceai fierbinte (o cana de apa tinuta pe foc mic timp de 10 minute cu 2 lingurite de coaja) sau mestecati coaja. Infuzia de musetel {Matricaria recutita) poate contracara greata.
HOMEOPATIE
Unele remedii homeopate se gasesc sub forma de seturi care cuprind remedii pentru mahmureala ocazionala. Pentru greata, incercati Nux vomica (6x pana la 30c) din ora in ora, pana la maxim trei doze.
ALIMENTATIE Sl DIETA
Nutritionistii recomanda sucuri de fructe - despre care se spune ca ajuta organismul sa arda alcoolul -diluate cu apa sau sifon si consumate in volum de doua ori mai mare decat cantitatea de alcool bauta, biscuiti si miere pentru micsorarea senzatiei de greata si supa (bulion) de carne pentru a reface nivelul de sare si de potasiu. Se considera ca vitamina C, luata inainte si dupa bautura, este de ajutor pentru curatarea organismului de alcool.


CE PUTETI FACE ACASA

Beti mai multe pahare de apa pentru a rehidrata corpul. Beti apa tot timpul zilei. Compresele reci pe frunte si la ceafa pot fi, de asemenea, utile.

PREVENIRE
Modera|ia este cheia prevenirii mahmurelii. Daca veti bea incet, dati organismului timp pentru a scapa de alcool inainte sa intre in sange si in creier. Beti pe stomacul plin pentru a incetini viteza cu care se absoarbe alcoolul. Evitati bauturile bogate in congeneri si evilati amestecul bauturilor alcoolice cu cele carbonatate: bulele de gaz accelereaza intrarea alcoolului in curentul sangvin. Cu cat cantariti mai putin, cu atat mai putin alcool ar trebui sa consumati.


Mahmureala

MITURI Sl FAPTE


MIT: Cafeaua trezeste sau previne o mahmureala.

FAPT: Numai timpul trezi. Cofeina din cafea poate ajuta sa scapati de durerea de cap. dar nu poate impiedica mahmureala. Efectul stimulator al cafelei poate pacali si puteti crede ca gandirea, judecata sau controlul miscarilor nu v-au fost afectate.
MIT: Daca nu aveti mahmureala, nu ati fost afectat de alcool.
FAPT: Cercetarile au aratat ca bautura afecteaza performantele din ziua urmatoare, chiar daca toate urmele de alcool sunt absente din organism. Daca pregatiti pentru orice activitate in care se cer performante maximale, nu beti cu o noapte inainte.

PRESOPUNCTURA
1 Apasarea punctului Intestin Gros 4 aflat in spatiul dintre degetul mare si aratator poate ajuta la calmarea durerilor de cap din mahmureala. Utilizati degetul mare al mainii drepte pentru a strange respecti regiune a mainii stangi timp de un minut. Repetati pentru mana dreapta. Daca sunteti gravida, nu folositi IG 4.
2 Pentru a combate greata si rsaturile, apasati Peri-card 6. Puneti- degetul mare in centrul partii interne a incheieturii mainii, la doua latimi de deget de la pliul incheieturii mainii si intre cele doua oase ale antebratului. Apasati ferm timp de un minut, de trei pana la cinci ori; apoi repetati pe celalalt brat.



Alte materiale medicale despre: Boli si tratamente

SIMPTOME O piele pruriginoasa, rosiatica, uscata indica un tip de dermatita, adica inflamatie a pielii, din care exista multe tipuri. a o eruptie [...]
SIMPTOME Un nivel ridicat de colesterol in sange nu este insotit de simptome evidente, insa poate reprezenta un factor de risc pentru alte tulburari [...]
SIMPTOME Pentru intoxicatia acuta din mediul am-t biant, vezi Urgente / Prim ajutor: Intoxicatii. Simptomele intoxicatiei cronice din mediul ambiant [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli si tratamente

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile