eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Boli si tratamente

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » BOLI » boli si tratamente

Sughitul


SIMPTOME
a contractii involuntare repetate ale diafragmei, care determina aerul sa patrunda brusc in plamani si sa inchida glota - partea din laringe care contine corzile vocale - creand sunetul "hac"; sughitul dureaza putin in general si apare deseori dupa o masa bogata sau prea mult alcool. Uneori, episoade prelungite de sughit pot dura mai multe zile sau saptamani.
CHEMATI MEDICUL DACA:
a sughitul persista mai mult de o zi; sughitul prelungit se poate datora iritatiei nervilor diafragmei sau diafragmei in sine in pneumonie, esofagita, probleme pancreatice, abuz de alcool sau hepatita.
a apare sughit si febra dupa interventiile chirurgicale majore in abdomenul superior, precum si pierderea poftei de mancare; in aceste conditii sughitul poate indica un abces sub diafragm sau deasupra ficatului.
Sughitul - spasme involuntare ale diafragmei -reprezinta de obicei o neplacere minora si persista doar perioade scurte de limp. El poate sa apara la oricine, iar majoritatea femeilor insarcinate vor spune ca au simtit chiar din uter sughitul copilului lor.

CAUZE
Nimeni nu stie de ce diafragma se contracta uneori involuntar, provocand sughitul. Dar problema poate fi legata de nervi sau de consumul excesiv de mancare sau bautura; rareori este o complicatie secundara a unei boli, dar a fost asociat cu apendicita si cu diabetul.

TRATAMENT
Majoritatea cazurilor de sughit se rezol spontan, desi pacientii pot incerca sa grabeasca aceasta rezolre prin diferite remedii "de casa".


MEDICINA CONVENTIONALA

Interventia medicala este rareori necesara dar, daca un caz de sughit nu se opreste dupa o zi, o vizita la cabinetul medicului poate fi justificata pentru a exclude cauzele legate de boli. Baclo-fenul si clorpromazina sunt medicamente care s-au dovedit utile in cazuri de sughit prelungit. Daca sughitul apare din cauza unei esofagite, afectiune provocata de refluxul acidului din stomac in esofag, medicul poate prescrie cime-tidina, ranitidina sau omeprazol, medicamente care suprima la nivel celular productia de acid in stomac. Pirozispentru mai multe informatii.

MEDICINA ALTERNATIVA
PRESOPUNCTURAItiile de presopunctura incearca sa de-un raspuns de relaxare la nivelul gatului, plamanilor sau diafragmei pentru a opri sughitul. Respiratia profunda este o parte importanta a exercitiului, incercati exercitiile urmatoare, in succesiune, pentru calmarea sughitului. (. 14-l5 pentru mai multe informatii privind localizarea punctelor.)
a Apasati usor Triplu incalzitor 17 (in indentatia din spatele lobilor urechilor) cu degetul mijlociu si aratator. Mentineti o presiune usoara timp de un minut.
a indoiti- degetele pentru a cuprinde baza cutiei toracice chiar in dreptul mameloanelor (Splina 16). Apasati in sus, in indentatiile de la baza coastelor si respirati adanc timp de un minut.
a Puneti- degetul mijlociu in scobitura de la baza gatului (Vas Conceptor 22) si apasati usor in jos. in acelasi timp, tineti ferm apasate degetele mainii stangi pe centrul sternului (Vas Conceptor 17). inchideti ochii si respirati adanc timp de un minut.


-VCUPUNCTURA

Acupunctorii raporteaza ameliorarea eficienta a sughitului prelungit prin stimularea unor puncte de pe maini, picioare si spate; adresati- unui specialist.


FITOTERAPIE

Pentru oprirea sughitului, fitoterapeutii recomanda ceaiul cald de musetel {Matricaria recu-tita) despre care se spune ca actioneaza ca un agent antispastic. Un alt remediu care poate aduce calmarea este un ceai facut din Igt. de tinctura de menta {Mentha piperita), boneset (Eupatorium perfoliatum), cate picaturi de ardei iute de Cayenne (Capsicum frutescens) si sucul unui sfert de lamaie intr-o cana de apa fierbinte.


HOMEOPATIE

Spasmele diafragmei pot fi linistite prin Ignatia, Cuprum metallicum sau Nux vomica. Adresati- unui homeopat.


OSTEOPATIE

Pentru a calma cazurile prelungite de sughit, un osteopat poate actiona pe zonele dureroase din jurul vertebrelor situate la nivelul diafragmului.


CE PUTETI FACE ACASA

Tinta tuturor acestor cure este sa depaseasca sau sa intrerupa impulsurile care provoaca sughitul, lata cate sugestii care pot fi utile in sughit:
a Puneti o Igt. de zahar sub limba si lasati-o sa se dizolve incet sau inghititi zaharul uscat sau luati zaharul cu un pahar de apa.
a Aplecati- in fata din solduri si beti apa de pe marginea opusa a paharului.
a Gadilati- cerul gurii cu un tampon de ta in punctul de unire intre partea moale si cea dura a cerului gurii.
a Tineti- respiratia si inghititi in momentul in care simtiti ca vine sughitul. S-ar putea sa fie necesar sa repetati de doua-trei ori manevra pana cand sughitul ceda.
a Puneti- o punga de hartie pe gura si respirati cu forta si rapiditate in ea de cel putin 10 ori. Fiti atent sa tineti punga bine etansata in jurul gurii, astfel incat sa nu patrunda aer din exterior in ea.
a Sugeti un betigas de lamaie inmuiat in bitter de Angostura sau presarat cu ardei rosu sau inghititi 1 Igt. de otet.
a Daca sughitul apare la copil, gadilati-l usurel, punandu-l sa isi tina respiratia si sa nu rada.


PRESOPUNCTURA

1 Pentru a opri o criza de sughit, incercati presiunea palmelor. Asezati- palmele pe ambii ochi, cu podul palmelor deasupra pometilor obrajilor. Masati usor in jurul ochilor timp de un minut, prin apasarea in interior a pernitelor de la baza degetelor mari spre palme, in interior.
2 Dupa tratamentul cu palmele, aplicati o serie de presiuni usoare cu rful degetului pe Vas Guvernator 25, punct situat pe rful nasului. Combinatia presiunii palmelor cu cea digitala ar trebui sa opreasca sughitul.



Alte materiale medicale despre: Boli si tratamente

SIMPTOME Entorsele, care afecteaza articulatiile, si luxatiile, care afecteaza muschii, survin de obicei dupa o cadere sau o miscare brusca ce trage [...]
SIMPTOME Simptomele clasice ale faringitei cuprind: o senzatie de arsura sau "zgariere" in gat, dureri in special la deglutitie si, poate, o sensibil [...]
SIMPTOME a durere brusca, intensa intr-o articulatie, tipic la degetul mare al piciorului sau glezna, uneori la genunchi. a tumefactie, inflam [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre boli si tratamente

Alte sectiuni
Boli si tratamente
Boli digestive
Boli cardiovasculare
Bolile infectioase
Definitii boli
Bolile cardiovasculare
Bolile respiratorii
Bolile digestive
Handicapurile
Bolile oaselor
Bolile alergice
Bolile venelor
Drogurile
Sistemul endocrin
Gamapatiile monoclonale
Bolile esofagului
Bolile stomacului si duodenului
Bolile intestinului subtire
Boli de colon, rect, anus
Bolile ficatului
Bolile cailor biliare
Bolile pancreasului
Bolile splinei
Boli perete abdominal
Bolile peritoreului
Boli sexuale
Hiperuricemiile
Insomnia
Boli endocrine
Boli parazitare
Virusologie
Bolile psihice
Boli stomatologice
Boli cerebrale
Boli genetice
Boli alergice
Bolile ochiului
Bolile sangelui
Boli perete abdominal
Boli renale

Ai o problema medicala?
Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

Unde se incadreaza problema medicala?

Scrie codul din imaginea alaturat

Vezi toate intrebarile