eSanatos - sanatatea ta e preocuparea noastra!
    Cauta in site
NutritieBoli
                 Home | Creeaza cont nou | Login membri


Uleiurile esentiale

NAVIGARE RAPIDA: » Pagina principala » NATURIST » aromoterapia » uleiurile esentiale

Sasafras


Specie unica, Sassafras officinalis creste in Canada si in Florida. Uleiul esential este obtinut prin distilarea frunzelor, radacinilor si scoartei. Lemnul, usor si de culoare galbena, este utilizat in mod frecvent in fabricarea mobilei de lux. Numit si "dafinul irochezilor", sasafrasul este un copac care are forma pinului, atingand o inaltime cuprinsa intre 8 si 15 metri. Radacinile sale distilate sunt folosite in industria par-fumurilor, in timp ce frunzele uscate sunt folosite ca verdeata in prepararea mancarurilor.

Actiune.
Sasafrasul are proprietati diuretice, depurative si sudorifice. Este considerat un "antitutun", deoarece ajuta la eliminarea dependentei. Foarte benefic in tratarea acneii, uleiul esential de sasafras este un antidot excelent pentru intepaturile de insecte.
Masuri de precautie. Pentru ca este diuretic, uleiul esential de sasafras nu e recomandat seara. Nu este recomandat nici femeilor insarcinate pentru in uz intern, deoarece sasafrasul excita uterul, putand provoca nasterea.

> Cei care doresc sa renunte la fumat sunt supusi mai multor tratamente severe. Cel pe care vi-l propunem nu poate pretinde ca face sa renuntati la fumat, dar fi eficace pentru diminuarea dependentei:


1 picatura de ulei esential de sasafras;

1 picatura de ulei esential de salvie;


1 picatura de ulei esential de muscata;

1 picatura de ulei esential de lentica;


1 picatura de ulei esential de maghiran.

Amestecati totul intr-un pahar cu apa calda, in care adaugati miere. Acelasi amestec poate fi folosit pentru frictionarea plexului solar, a cefei, a coloanei vertebrale si a talpii picioarelor. Pulverizarea in atmosfera a unui amestec de uleiuri esentiale de verbina, muscata, pin, cedru si menta, diluate in parti egale, isi dovedi eficacitatea. Amestecul pulverizat trebuie respirat toata noaptea sau cel putin trei ore pe zi.

> Pentru deschiderea porilor tenului, o baie de pori fi foarte benefica. Adaugati in apa clocotita o picatura de sasafras, o picatura de ulei esential de ienupar si una de ulei esential de lamaie. Infuzia trebuie sa dureze cate minute, acest tratament fiind necesar o singura data pe zi.
> Uleiul esential de sasafras are proprietati calmante si racoritoare. O masca aplicata pe o piele cu acnee asigura, dupa opt minute, un ten curat si mai suplu. Puneti trei picaturi de ulei esential de sasafras si trei picaturi de ulei esential de lentica peste doua linguri de miere neincalzita. Aplicati aceasta masca cu mare atentie, evitand ochii si gura, si pastrati-o intre cinci si opt minute. La final, clatiti cu apa calduta.
> Daca suferiti de dureri reumatismale, masati regiunea sau regiunile dureroase cu cate picaturi de ulei esential de sasafras pur.
> Pentru diminuarea retentiei de apa, puneti o picatura de ulei esential de sasafras pe o bucatica de zahar (sau in miere) si inghititi-o din trei in trei ore. Regiunile afectate pot fi masate cu cate picaturi din aceasta esenta, diluate in prealabil in putin ulei de migdala dulce.
> Pentru calmarea durerii provocate de intepaturile de insecte, o bucata de ta imbibata in putin ulei esential de sasafras si aplicata direct pe intepatura reprezenta un antidot sigur. Ea se lasa sa actioneze cel putin 30 de minute.



Alte materiale medicale despre: uleiurile esentiale

Uleiurile aromatice parfumate sunt indispensabile unei bune igiene corporale. Ele constituie echilibrul zilnic al pielii. Exceptand supletea pe care o [...]
Industria alimentara utilizeaza numeroase plante, extracte si esente de plante. Din pacate, comparativ cu ingredientele chimice, procentul acestora es [...]
Uleiul este extras din fructul de culoare galben si verde, bergamota. in Italia, acest ulei esential este utilizat de peste o suta de ani, insa benefi [...]

Copyright © 2010 - 2024 : eSanatos.com - Reproducerea, chiar si partiala, a materialelor de pe acest site este interzisa!
Informatiile medicale au scop informativ si educational. Ele nu pot inlocui consultul medicului si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale la un medic specialist.
Termeni si conditii -
Confidentialitatea datelor - Contact



Despre uleiurile esentiale

    Alte sectiuni

    Ai o problema medicala?
    Daca vrei raspunsuri scrie intrebarea mai jos:

    Unde se incadreaza problema medicala?

    Scrie codul din imaginea alaturat

    Vezi toate intrebarile